ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι

Τις τελευταίες μέρες  το Υπουργείο Παιδείας ζητάει επιτακτικά από την Διεύθυνση  Π.Ε. του Νομού Εύβοιας ,  να φροντίσει για την εφαρμογή του νόμου, στην συγκρότηση των τμημάτων στα σχολεία, με ελάχιστο αριθμό 15 ανά τμήμα, μετακινώντας μαθητές σε όμορα σχολεία.

Σε ποιες παιδαγωγικές αρχές βασίζεται το Υπουργείο και μετακινεί μαθητές, τους στοιβάζει σε 25αρια τμήματα, και σε ποιες κτηριακές υποδομές , αδιαφορώντας για τις αναπτυξιακές τους ανάγκες , αλλά και την ασφάλειά τους ;

Αλήθεια οι εξαγγελίες Υπουργών της Κυβέρνησης  και του ίδιου του Πρωθυπουργού για το σχολείο της συμπερίληψης, με  αυτό τον τρόπο θα πραγματοποιηθεί ;

Τελικά  ο στόχος της κυβέρνησης είναι  η εξοικονόμηση να ξεκινήσει από την Παιδεία ;

Η γενικευμένη εφαρμογή του νόμου αυτή τη χρονιά, ανατρέπει τη λειτουργία των σχολείων, θυσιάζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στη λογική του εξορθολογισμού και της πολιτικής ισοπέδωσης των δημόσιων αγαθών.

Οι αναπτυξιακές ανάγκες των μικρών  παιδιών, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ηλικίας αυτής του νηπιαγωγείου και των μικρών τάξεων του Δημοτικού δεν μπορεί να μην αντιμετωπιστούν με την προσοχή που χρειάζεται .

Σε μια εποχή που τα παιδιά βιώνουν έντονα κοινωνικές αλλαγές και ανατροπές, σε μια περιοχή όπως η Εύβοια , που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει  το σοβαρό πρόβλημα των πυρκαγιών ,των πλημμυρών και των σεισμών δεν είναι δυνατόν να προτείνονται λύσεις συγχώνευσης τμημάτων και σχολείων .

Πάγιο αίτημα του κλάδου ήταν και είναι, η μείωση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα για παιδαγωγικούς λόγους , για την διασφάλιση ισοδύναμων ευκαιριών στη δημόσια εκπαίδευση.

Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης που μόνο στόχο έχει την εξοικονόμηση δαπανών , αδιαφορώντας για το ποιοτικό  Δημόσιο σχολείο.

Οφείλουν όλοι  να αφουγκραστούν τη νέα πραγματικότητα και να σεβαστούν παιδιά ,τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και  να εξασφαλίσουν το δημόσιο σχολείο που  αξίζει στη χώρα μας και στο λαό της !

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.