ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι,

Είναι καιρός  η Κυβέρνηση , οι Δήμοι , οι Περιφέρειες αλλά και κάθε υπεύθυνος άνθρωπος να αναλογιστεί πως η κλιματική αλλαγή  είναι γεγονός και πως χρειάζονται σοβαρά μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου.  Είναι μη σοβαρό πάντως η Πολιτική Προστασία και κατ΄ επέκταση  οι Δήμοι  με το παραμικρό να δίνουν εντολή για κλείσιμο των σχολείων .

Είναι σίγουρο πως η ασφάλεια και  η υγεία  των μαθητών και των εκπαιδευτικών πρέπει να είναι σε πρώτη προτεραιότητα , αλλά και η μαθησιακή διαδικασία, η δια ζώσης ,  δεν μπορεί να μπαίνει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα . Είναι χρέος σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία αυτό να είναι η πρώτη της μέριμνα, δηλαδή  η  παιδεία των μαθητών . Για να το πετύχουμε όμως αυτό χρειάζεται η Κυβέρνηση να ενισχύσει το Δημόσιο σχολείο με μέσα και μέτρα  πρόληψης , ψύξης και θέρμανσης , αλλά και με κάθε τι που δεν θα αναγκάζει τις αρχές να κλείνουν τα σχολεία .

Οι επιστήμονες εδώ και χρόνια τώρα μας έχουν προειδοποιήσει για τις κλιματολογικές αλλαγές και κυρίως για τις απότομες διακυμάνσεις .

Δεν μπορεί όλα να αποδίδονται στον «κακό μας τον καιρό».

Ο καιρός αλλάζει , χρειάζεται να τον αντιμετωπίσουμε με ευθύνη για τις γενιές που έρχονται . Δεν μπορεί το 2024 να θεωρούνται πολυτέλεια η ψύξη και η θέρμανση σε κάθε σχολική μονάδα, σε κάθε σχολική αίθουσα. Είναι επιτακτική ανάγκη ύπαρξης σε όλα τα σχολεία. Ας κάνουμε τα σχολεία ενεργειακά αυτόνομα και μη ενεργοβόρα. Τα μέσα και οι πόροι υπάρχουν . Καιρός να τα χρησιμοποιήσουμε για το παρόν και το  μέλλον της χώρας .

Η κυβέρνηση, τα αποδίδει όλα στα φυσικά φαινόμενα, κάθε φορά που εκ των υστέρων προσπαθεί  να δικαιολογήσει την ανυπαρξία μέτρων και απαραίτητων υποδομών, για να αποσείσει τις ευθύνες της.

Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα απαιτείται κάθε μέτρο για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, κλιματιστικά σε όλες τις αίθουσες που χρησιμοποιούνται, μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα.

Ως Δ.Σ.  υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, τον παιδαγωγικό ρόλο των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.