Άμεση απομάκρυνση  διορισμένου μέλους του ΠΥΣΠΕ νομού Εύβοιας, μετά τα απαράδεκτα γεγονότα σε σχολείο της Χαλκίδας

Θέμα: Άμεση απομάκρυνση  διορισμένου μέλους του ΠΥΣΠΕ νομού Εύβοιας, μετά τα απαράδεκτα γεγονότα σε σχολείο της Χαλκίδας

 

Το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Εύβοιας (ΠΥΣΠΕ), είναι ένα πολύ σημαντικό όργανο, η σωστή λειτουργία του οποίου εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες για την εκπαίδευση, τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς του νομού μας.

Η στελέχωσή του στο μέρος που αφορά τα διορισμένα μέλη, διαχρονικά, αλλά εντονότερα τα τελευταία χρόνια,γίνεται με τρόπο ο οποίος όχι μόνο δεν διασφαλίζει την ισονομία, τη διαφάνεια, την ορθή κρίση και την αξιοκρατία, αλλά αποτελεί παράγοντα ο οποίος κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Η διαρκής, μακροχρόνια παρουσία κάποιων ατόμων, πάντα με διορισμό, ο οποίος έχει καθαρά κομματικά χαρακτηριστικά,αποτελεί πρόκληση, απαξιώνει το υπηρεσιακό όργανο και δεν εξασφαλίζει αποδοχή των αποφάσεών του από την κοινότητα των εκπαιδευτικών.

Άβουλα, χωρίς σε βάθος γνώση των υπηρεσιακών θεμάτων, βολικά προς την διοίκηση καθώς το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ψηφίζουν θετικά οτιδήποτε τους εισηγηθούν, είναι συνήθως τα μόνιμα «δοτά» συμπληρώματα του συμβουλίου. Χρόνια ολόκληρα κάποιοι, λες και δεν υπάρχουν άλλοι εκπαιδευτικοί κατάλληλοι.

Η πρωτόγνωρη πανελλαδικά ,αντικανονική και απαράδεκτη πράξη της παραβίασης του γραφείου  νέας διευθύντριας σχολείου της Χαλκίδας, από πρώην διευθύντρια του συγκεκριμένου σχολείου, σε ώρα που το σχολείο δεν λειτουργούσε, αποτελεί ένα γεγονός, το οποίο είναι πιθανό πως θα έχει και άλλου είδους προεκτάσεις εκτός από τις υπηρεσιακές, τις οποίες αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε.

Αυτό όμως που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι πως η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός η οποία βαρύνεται με μια  αντιδεοντολογική , αντικανονική πράξη, δεν μπορεί να συμμετέχει σε ένα τόσο σοβαρό όργανο, όπως το ΠΥΣΠΕ, το οποίο ασχολείται με υπηρεσιακά θέματα των εκπαιδευτικών του νομού. Αποτελεί πρόκληση να συνεχίζεται η λειτουργία του υπηρεσιακού συμβουλίου με την παρουσία του συγκεκριμένου διορισμένου μέλους του, σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα, ενώ το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και συζητείται παντού.

Η Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Εύβοιας και η Περιφερειακή Διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, που την διόρισαν στο υπηρεσιακό συμβούλιο για πολλοστή φορά,οφείλουν άμεσα να την απομακρύνουν.

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας ζητά την άμεση απομάκρυνσή  της από το ΠΥΣΠΕ Νομού Εύβοιας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.