ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Νεοεπιθεωρητισμός

Νεοεπιθεωρητισμός

 

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους και χωρίς καν να έχουν επισκεφτεί οι περισσότεροι τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους προκειμένου να έχουν μία πρώτη γνωριμία με τους εκπαιδευτικούς, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης του Νομού φρόντισαν με κείμενό τους να μην αφήσουν καμία αμφιβολία για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους.

Σαν έτοιμοι από καιρό, ίσως είχαν ήδη «ράψει» το ένδυμα του αξιολογητή, με επιστολή τους, καλούν διαμέσου των διευθυντών των σχολείων, το αξιολογούμενο «ποίμνιο τους» να προσέλθει αυτοβούλως για αξιολόγηση!

Είναι τόση δε η πρεμούρα τους, που δίνουν χρονικό περιθώριο δύο μόλις ημερών στους συναδέλφους να σπεύσουν τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να δηλώσουν τη βούλησή τους να αξιολογηθούν.

Είναι προφανές πως την αξιολόγηση την αντιλαμβάνονται ως μία διεκπεραιωτικού χαρακτήρα ουδέτερη διαδικασία, την οποία μπορούν να υλοποιήσουν χωρίς καν να έχουν γνωρίσει τους εκπαιδευτικούς που θα αξιολογήσουν και χωρίς κάποιοι από αυτούς να έχουν επισκεφτεί ούτε τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους.

Το δήθεν συμπονετικό και με στοιχεία δήθεν κατανόησης προφίλ που επιχειρούν να εμφανίσουν, ασφαλώς και δεν κρύβει τις πραγματικές διαθέσεις. Επιθεωρητισμός παλαιάς κοπής πασπαλισμένος με λίγα ψήγματα δήθεν κατανόησης. Μέσα σε 45 διδακτικά λεπτά θεωρούν ότι μπορούν να έχουν πλήρη εικόνα και να αξιολογήσουν ανθρώπους που δεν έχουν ξαναδεί στη ζωή τους. Αντιλαμβάνονται την αξιολόγηση ως φωτογραφία στιγμής!!

Ως κλάδος, δεν διακατεχόμαστε από λογικές απόλυτης άρνησης, αλλά και δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε εικόνες από το παρελθόν να επιστρέψουν στα σχολεία.

Καλούμε τους νεοδιόριστους συναδέλφους να μην προχωρήσουν σε όσα τους ζητούνται, να μην έχουν καμία επικοινωνία με τους αξιολογητές τους, οι οποίοι επέλεξαν μάλιστα να τους απευθυνθούν με τέτοιο τρόπο. Η συμμετοχή στην απεργία – αποχή της ΔΟΕ, τους καλύπτει απόλυτα σε αυτή τη φάση καθώς πρόκειται για νόμιμη δράση.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπ/γών Χαλκίδας θα οργανώσει την επόμενη εβδομάδα παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εύβοιας κι οι συνάδελφοι θα ενημερωθούν για την ημέρα.

Καλούμε τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, να σταθούν δίπλα στους εκπαιδευτικούς και στα προβλήματα των σχολείων και όχι να έχουν ως μοναδική τους προτεραιότητα τον ρόλο του αξιολογητή.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.