ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Εύβοιας  συναντήθηκαν σήμερα  Τρίτη 4/4/2023  με την Δήμαρχο Χαλκιδέων  κ. Βάκα Έλενα μετά από αίτημα που είχε γίνει προς τη Δήμαρχο  και έθεσαν τα παρακάτω θέματα:

  1. Κτηριακό ζήτημα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων (κυρίως των Νηπιαγωγείων )
  2. Κτηριακό ζήτημα ΕΠΑΛ
  3. Μετεγκατάσταση ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας
  4. Πυρασφάλεια και αντισεισμικός έλεγχος σχολικών μονάδων
  5. Λειτουργία Επιτροπής για τη μελέτη του κτηριακού προβλήματος

Ζητήσαμε για μια ακόμη φορά την ενεργοποίηση  όσων εμπλέκονται για την δρομολόγηση άμεσων λύσεων στο σοβαρό κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως τα Νηπιαγωγεία της περιοχής καθώς και αρκετά παλαιά κτήρια Δημοτικών Σχολείων γιατί  όπως επισημάνθηκε από το Δ.Σ του Συλλόγου και τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ, προέχει η ασφάλεια μαθητών, εκπ/κών και προσωπικού των σχολικών μονάδων .

Η Δήμαρχος μας ενημέρωσε πως εντός του Μαΐου θα ολοκληρωθεί η τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού για την  αγορά οικοπέδου για να κτιστεί πολυδύναμο Νηπιαγωγείο στην περιοχή της Ξηρόβρυσης και θα αναζητηθούν και άλλοι χώροι -οικόπεδα για άλλα Νηπιαγωγεία. Δυστυχώς , όπως επισήμανε και η ίδια η Δήμαρχος, δεν υπάρχει η αρωγή της κυβέρνησης για το ζήτημα της Σχολικής Στέγης. Το  Δ.Σ. ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων του Δήμου .

Μας ενημέρωσε πως ολοκληρώνεται η μελέτη πυροπροστασίας των σχολικών μονάδων και ο αντισεισμικός έλεγχος  και πως θα ξεκινήσουν οι εργασίες μέσα στις διακοπές του Πάσχα  για την κατασκευή τουαλετών για ΑΜΕΑ και ραμπών για την εύκολη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στους σχολικούς χώρους της πόλης . Επίσης αναφέρθηκε στις εργασίες αποκατάστασης του προβλήματος των ΕΠΑΛ και στην μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας στον χώρο που έχει επιλεγεί .

Για μια ακόμη φορά επισημάναμε στην κ. Δήμαρχο πως το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι ένα από τα σοβαρότερα θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα καθώς και τους γονείς των παιδιών και είναι επιτακτική ανάγκη να δοθούν λύσεις εδώ και τώρα .

 

 

 

 Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας θα αγωνίζεται για να δοθούν οι λύσεις που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των παιδιών μας και που θα δείχνουν το δρόμο για το μέλλον  με ένα εκπαιδευτικό σύστημα για όλους χωρίς διακρίσεις σε σχολεία ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς .

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.