ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΑΝΕΤΑΙ….

 

Όταν χάνεται ένα παιδί στο σχολείο όλοι πρέπει να σεβόμαστε τη στιγμή ……….

Ο τραγικός  θάνατος  του μαθητή μας σε σχολείο των Σερρών και ο τραυματισμός άλλων δύο, μετά από έκρηξη του καυστήρα, μας έχει συγκλονίσει.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ως εκπαιδευτικοί και ως κοινωνία ένας μαθητής να χάνει τη ζωή του μέσα στον χώρο του σχολείου, που θα έπρεπε κανονικά να είναι ένας χώρος ασφάλειας για όλους τους μαθητές ,τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό .

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου μαθητή, στους εκπαιδευτικούς του και συνολικά στη σχολική κοινότητα των Σερρών.

Το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό δεν είναι τυχαίο, δεν είναι μεμονωμένο, δεν οφείλεται στην «κακιά την ώρα». Τα τελευταία χρόνια οι συνδικαλιστικές οργανώσεις  των εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα, και εμείς ως Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας,  έχουμε  καταγγείλει δημόσια πολλά επικίνδυνα περιστατικά που από καθαρή τύχη δεν οδήγησαν σε τραγικές εξελίξεις, από σοβάδες που πέφτουν πάνω από τα κεφάλια μας και πλημμυρισμένα σχολεία,  πόρτες και παράθυρα που καταρρέουν, αίθουσες κλουβιά και ακατάλληλα προαύλια γεμάτα κινδύνους.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Μια φράση που ταιριάζει απόλυτα σε όλο αυτό το σκηνικό που ζούμε .

Ζητούμε από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας για τους μαθητές μας , να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών. Δεν είναι ώρα να γίνεται η απόδοση των σοβαρών  ευθυνών μπαλάκι από τη μία υπηρεσία στην άλλη και στο τέλος όλοι αυτοί να δείχνουν τους εκπαιδευτικούς .

Ας σταματήσουμε όλοι να μιλάμε και  κι ας πράξουμε τα  απαραίτητα .

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.