ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας συναντήθηκε την Τρίτη 18/11/2022 με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας  κ. Κελαϊδίτη Γεώργιο  και τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας κ. Γαλάνη Κων/νο και έθεσε τα παρακάτω θέματα:

  1. Κτηριακό ζήτημα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων
  2. Ίδρυση και λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών
  3. 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αρτάκης
  4. Μεταφορές μαθητών

Ζητήθηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου η συνδρομή της Περιφέρειας για την δρομολόγηση άμεσων λύσεων στο σοβαρό κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως τα Νηπιαγωγεία της περιοχής καθώς και αρκετά παλαιά κτήρια Δημοτικών Σχολείων. Αναφέρθηκε και το 1ο Δ.Σ.Ν.Αρτάκης ως το παράδειγμα για ενεργοποίηση όλων των φορέων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών . Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία της περιφέρειας (ΕΣΠΑ – ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ-ΙΔΙΩΝ ΠΟΡΩΝ) και πως στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους προσπαθούν για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της σχολικής στέγης ,το οποίο είναι στις προτεραιότητές τους. Επισημάνθηκε πως το μεγάλο ζήτημα για την πόλη της Χαλκίδας είναι η εξεύρεση οικοπέδων κατάλληλων για ανέγερση καινούριων σχολικών κτηρίων .Όσον αφορά το 1ο Αρτάκης η Περιφέρεια θα διαθέσει περίπου 150.000 ευρώ για την αποκατάσταση του προβλήματος που προέκυψε και θα γίνουν οι επισκευές του κτηρίου με τη συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Για τις μεταφορές των μαθητών,  μας αναφέρθηκε πως η Περιφέρεια στην Εύβοια μετακινεί  7.800μαθητές συνολικά και στις δύο βαθμίδες. Το πρόβλημα δημιουργείται στις περιοχές που δεν υπάρχουν πολλά ταξί για να εκτελέσουν το έργο της μεταφοράς των μαθητών. Το Δ.Σ. του Συλλόγου ζήτησε να επισημανθεί προς τους οδηγούς που μεταφέρουν τους μαθητές να τους αφήνουν στα σχολεία την ώρα λειτουργίας τους για να υπάρχει ασφάλεια.

Για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών ο Σύλλογος ζήτησε από την Περιφέρεια τη στήριξη του σχολείου προσαρμόζοντας τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους .

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.