ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ  ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ»

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι ,

Το Σάββατο 5  Νοεμβρίου 2022 θα  πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα  υπηρεσιακά συμβούλια Π.Υ.Σ.Π.Ε. ,Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. ,Κ.Υ.Σ.Π.Ε.   ,

ώστε οι  συνάδελφοι της Πρωτοβάθμιας να  έχουν –επιτέλους- εκπροσώπους στα όργανα που  αποφασίζουν για  τις υπηρεσιακές τους μεταβολές (αποσπάσεις, μεταθέσεις ,τοποθετήσεις κλπ).

Οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2022 θα  γίνουν με  ηλεκτρονική ψηφοφορία και μόνο,  σύμφωνα με απόφαση που  πήρε  η  Κυβέρνηση  ψηφίζοντας σχετική  διάταξη.

Το  Διοικητικό Συμβούλιο  του Συλλόγου μας αποφάσισε  την συμμετοχή   στις  εκλογές για  την ανάδειξη  αιρετών και καλεί όλους τους συναδέλφους να  πάρουν μέρος στην  κορυφαία διαδικασία  των εκλογών διασφαλίζοντας την ουσιαστική  συμμετοχή και  τον δημοκρατικό έλεγχο  των  οργάνων διοίκησης της εκπαίδευσης, από  τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών.

Ο θεσμός του αιρετού είναι κατάκτηση του κλάδου μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες ,είναι η φωνή μας στα υπηρεσιακά συμβούλια, είναι ο φραγμός στην αυθαιρεσία της διοίκησης .

Είναι η ώρα οι συνάδελφοι να αποφασίσουν οι ίδιοι για την εκπροσώπησή τους στα υπηρεσιακά συμβούλια . Είναι η ώρα να δώσουμε όλοι μαζί αποστομωτική απάντηση στην Υπουργό πως η δημοκρατία δεν έχει να κάνει με ορισμό εκπροσώπων από την ίδια, αλλά με την  ελεύθερη   επιλογή των εκπαιδευτικών.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.