ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ- 3/ήμερο απόδρασης

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

3/ήμερο απόδρασης  στη Δυτική Θεσσαλία 

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και απαγορεύσεων στις μετακινήσεις , ήρθε η ώρα να αρχίσουμε και εμείς οι εκπαιδευτικοί τις συλλογικές και οργανωμένες μας αποδράσεις.

Σε συνεργασία με ταξιδιωτικό γραφείο της πόλης μας ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας το τριήμερο 28/29/30 Οκτωβρίου 2022 οργανώνει εκδρομή σε περιοχές  των Τρικάλων και της Καρδίτσας, σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας μας αυτή την εποχή !!!!

Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε το πρόγραμμα της εκδρομής .

Περιμένουμε τις συμμετοχές σας στα τηλέφωνα των συναδέλφων μέχρι 21/10/2022 :

Γιαννούχος Λάμπρος   :  6972725490

Αυξωνίδης Άρης           :  6974125822

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  :  28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  :  30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Μετέωρα : Ένα σύμπλεγμα από σκοτεινόχρωμους βράχους από Ψαμμίτη έξω από την Καλαμπάκα κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου. Το δεύτερο σημαντικότερο μοναστηριακό συγκρότημα στην Ελλάδα μετά το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα αρχικά μοναστήρια , σήμερα λειτουργούν μόνο έξι που περιλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Τρίκαλα : Ένας προορισμός που αξίζει να επισκεφθείς. Η πόλη διασχίζεται από τον ποταμό Ληθαίο , παραπόταμο του Πηνειού. Έχει πληθυσμό περίπου τις 85.000 κατοίκους. Η πόλη πρότυπο λειτουργίας για όλους τους δήμους της χώρας συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά αξιοθέατά της με ότι ποιο σύγχρονη τεχνολογία έχει να προσφέρει μια πόλη στους πολίτες της. Από το 2007 είναι η πόλη που δείχνει τον δρόμο και εμπνέει πολλές πόλεις στην χώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη!

 Περτούλι : Ορεινό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 1.150 μέτρων με ένα υπέροχο χιονοδρομικό κέντρο που το αναδεικνύει σε τουριστικό προορισμό. Γύρω από το Περτούλι βρίσκεται το ομώνυμο πανέμορφο δάσος έκτασης  περίπου 33.000 στρέμματα.

Ελάτη : Ορεινό χωριό κοντά στο Περτούλι και το χιονοδρομικό κέντρο με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια , πανέμορφο με ιστορία από τους Βυζαντινούς χρόνους.

Λίμνη Πλαστήρα : Σχηματίστηκε το 1959 , μιας και πρόκειται για τεχνητή λίμνη , με την ολοκλήρωση του φράγματος στην νότια πλευρά και στην αρχή του ποταμού Ταυρωπού ή Μέγδοβα. Η ιδέα κατασκευής της αποδίδεται στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα . Έγινε με χρηματοδότηση από χρήματα που χρωστούσε η Ιταλία στην Ελλάδα από τις πολεμικές επανορθώσεις . Σήμερα το φράγμα διαχειρίζεται η ΔΕΗ συμβάλλοντας στην ομαλή ηλεκτροδότηση της περιοχής , αλλά και συμβάλει στην τοπική κοινωνία κάνοντας τα εδάφη εύφορα  σε παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η Παρασκευή 28 Οκτωβρίου

Νωρίς το πρωί συγκέντρωση στον επιθυμητό τόπο αναχώρησης, τακτοποίηση των αποσκευών μας στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση της εκδρομής μας. Η πρώτη μας στάση στην περιοχή της Λαμίας για καφέ και ξεμούδιασμα. Στην συνέχεια μέσω Δομοκού και διασχίζοντας την  Καλαμπάκα θα ανηφορίσουμε για τα μοναδικά Μετέωρα , την μαγευτική Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου. Λίγα σκαλάκια οδηγούν στο μεγαλοπρεπή  καθολικό της μονής, την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, όπου και φυλάσσεται η Κάρα του Αγίου. Στην πίσω πλευρά της εκκλησίας, βρίσκεται και το μουσείο που αξίζει κάποιος να το επισκεφθεί αλλά και το μπαλκόνι της μονής που προσφέρει υπέροχη θέα της Καλαμπάκας αλλά και όλης της περιοχής. Στο μπαλκόνι με την εντυπωσιακή θέα και τους υπέροχους κήπους της μονής μπορείτε να περάσετε λίγο χρόνο και να βγάλετε  μοναδικές φωτογραφίες. Η επόμενη επίσκεψή μας στην Ιερά Μονή του ΜεγάλουΜετεώρου. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη βιβλιοθήκη του μοναστηριού που είναι από τις πιο πλούσιες και αξιόλογες μοναστηριακές,

αφού, παρά τις αντίξοες ιστορικές συγκυρίες, οι μοναχοί έχουν διαφυλάξει και διασώσει μέχρι σήμερα ανεκτίμητους θησαυρούς αλλά και το ασκηταριό του πρώτου ιδρυτή της μονής, του οσίου Αθανασίου του Μετεωρίτη. Είναι ένα μικρό κτίσμα φωλιασμένο κυριολεκτικά στον βράχο, αριστερά καθώς ανεβαίνουμε τη σκάλα, λίγο πριν από την είσοδο της μονής. Αφού τελειώσουμε την επίσκεψή μας θα κατηφορίσουμε προς την Καλαμπάκα για να πάρουμε το γεύμα  μας (ατομικά έξοδα). Θα ακολουθήσει η διαδρομή μας προς την πόλη των Τρικάλων. Εκεί αφού εγκατασταθούμε στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας είμαστε ελεύθεροι να ξεκουραστούμε ή να βγούμε στην πόλη να την εξερευνήσουμε ή ακόμα να κάτσουμε να απολαύσουμε ο τσιπουράκι μας μιας και η πόλη ενδείκνυται για τέτοιες απολαύσεις. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Σάββατο 29 Οκτωβρίου

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για να γνωρίσουμε πανέμορφα χωριά της οροσειράς των Αγράφων που αποτελούν τμήμα της οροσειράς της Πίνδου. Θα ξεκινήσουμε από την Πύλη μία μικρή γραφική κωμόπολη των Τρικάλων, χτισμένη στους πρόποδες των βουνών Κόζιακας καιΊταμος που μεταξύ τους σχηματίζεται ένα άνοιγμα, μία φυσική πύλη, πέρασμα από τον Θεσσαλικό κάμπο στη Νότια Πίνδο. Από κει αντλεί και την ονομασία της η πόλη. Θα ξεκινήσουμε με την επίσκεψη μας στον Βυζαντινό Ναό της Πόρτας Παναγιάς που ιδρύθηκε το 1283 από τον Άγγελο Ιωάννη Κομνηνό Δούκα, και συνδέεται με τον ομώνυμο οικισμό διαμέσου της περίφημης κρεμαστής γέφυρας του Πορταϊκού. Σχετικός χρόνος παραμονής μας για γνωριμία με τον Ιερό Ναό. Η επόμενη επίσκεψη μας η τοξωτή γέφυρα του Αγίου Βησσαρίωνα, που αποτελεί και σύμβολο της πόλης και κατασκευάστηκε το 1514 από τον Άγιο Βησσαρίωνα. Χρόνος παραμονής μας για να απολαύσουμε και τον καφέ μας στην σκιά των αιωνόβιων πλατάνων. Αφού απολαύσαμε τον καφέ μας συνεχίζουμε την εκδρομή μας για να επισκεφθούμε ένα από τα ομορφότερα πέτρινα γεφύρια της Ελλάδας, μέσα σε ένα τοπίο βγαλμένο από παραμύθι, το γεφύρι της Παλαιοκαρυάς. Δεσπόζει ανάμεσα από δύο καταρράκτες, στο φαράγγι της Παλαιοκαρυάς, γεφυρώνοντας τις όχθες του Πορταικού. Κατασκευάστηκε το 1550 και συνέδεε την Πύλη και τα γύρω χωριά με την περιοχή του Ασπροποτάμου. Η πλούσια βλάστηση και οι απότομοι βράχοι συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό που κάθε επισκέπτη αφήνει άφωνο. Θα συνεχίσουμε μέσα από πανέμορφη διαδρομή την γνωριμία μας με το επόμενο χωριό την ξακουστή Ελάτη ή Τύρνα, όπως την λένε οι ντόπιοι. Εδώ θα έχουμε αρκετό χρόνο να την περπατήσουμε να γνωρίσουμε το τοπίο και να ψωνίσουμε τα αναμνηστικά μας δωράκια. Η επόμενη επίσκεψή μας το Περτούλι, ένα κόσμημα από πέτρα κατασκευασμένο και που φωλιάζει ανάμεσα στα βουνά της Νότιας Πίνδου, Κόζιακας, Νεράιδα, Μαρόσα καιΑυγό σε υψόμετρο 1150 m.  Αποθανατίστε το υπέροχο τοπίο που περιβάλλεται από παρθένο δάσος Ελάτης και Οξιάς. Το δάσος διοικείται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και χρησιμοποιείται για την πρακτική εξάσκηση των φοιτητών της Δασολογίας. Η επόμενη επίσκεψη της ημέρας μας η Μονή Της Αγίας Παρασκευής, στη θέση Τσιούκα, σε υψόμετρο 1270 m. Μετά από όλες αυτές τις εικόνες που απολαύσαμε στην διάρκεια της εκδρομής μας θα πρέπει να γευματίσουμε, θα επισκεφθούμε ακόμη ένα πανέμορφο χωριό το υπέροχο Νεραϊδοχώρι, όπου σε τοπική παραδοσιακή ταβέρνα θα γευματίσουμε (ατομικά έξοδα). Αφού έχουμε απολαύσει τις τοπικές παραδοσιακές λιχουδιές παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής μας για το ξενοδοχείο μας στα Τρίκαλα. Ξεκούραση, υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος να τον αξιοποιήστε όπως νομίζετε αφού η υπέροχη πόλη των Τρικάλων έχει άπειρες επιλογές διασκέδασης. Διανυκτέρευση.  

 Ημέρα 3η Κυριακή 30 Οκτωβρίου

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα γίνει  τακτοποίηση των αποσκευών μας στο πούλμαν, παράδοση δωματίων και αναχώρηση με προορισμό τον νομό Καρδίτσας.  Διασχίζοντας τοπία που πραγματικά χαράζονται βαθιά στην μνήμη μας θα επισκεφθούμε  την ξακουστή Λίμνη Πλαστήρα και το φράγμα για να το γνωρίσουμε από κοντά. Αγναντέψτε την απεραντοσύνη του τοπίου και νιώστε το δέος που προκαλεί . κατόπιν σε χωριό στην διαδρομή μας θα γευματίσουμε (ατομικά έξοδα) και σιγά σιγά θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Θα περάσουμε από μικρά σχετικά χωριά πανέμορφα φυτεμένα μαζί με όλα τα άγρια δέντρα της φύσης . Χαρακτηριστικό το χωριό της Μούχαςπου θα το διασχίσουμε και θα εντυπωσιαστούμε , καταλήγοντας έτσι στην πόλη της Καρδίτσας όπου θα κάνουμε την στάση μας για το απογευματινό μας καφεδάκι. Σε συνέχεια θα αναχωρήσουμε και με ενδιάμεση στάση για ξεμούδιασμα θα φτάσουμε το βράδυ στην Χαλκίδα με τις βαλίτσες μας γεμάτες αναμνήσεις….

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :  145,00 €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ :  30,00€

 

ΠΑΙΔΙΚΑ : 0 – 5 ΕΤΩΝ : ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ       06 – 10 ΕΤΩΝ : 145 € ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή 2 νύχτες σε κεντρικό ξενοδοχείο 3* στα Τρίκαλα (ACHILLIONCITYHOTELTRIKALA)
  • Καθημερινά πρωινό σε ανοιχτό μπουφέ στο ξενοδοχείο.
  • Καθημερινά εκδρομές περιηγήσεις-ξεναγήσεις
  • Διόδια αυτοκινητοδρόμων.
  • Ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία που εφαρμόζετε στην Ελλάδα από 01/01/2018
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου.
  • Φ.Π.Α

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Τα γεύματα και τα δείπνα
  • Ότι ρητά αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Ατομικά έξοδα (ποτά, αναψυκτικά, οινοπνευματώδη, τηλ. κλπ)

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.