ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                      ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αυτές τις μέρεςοι εκπαιδευτικοί και όλη η κοινωνία της Εύβοιας  γίναμε αποδέκτες της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας  για  τις υποβαθμίσεις δεκάδων σχολείων του Νομού. Δεν μιλάμε για απλές υποβαθμίσεις ,αλλά για το πετσόκομμα των σχολείων του Νομού και κυρίως της πολύπαθης Βόρειας Εύβοιας . Δυστυχώς η απόφαση αυτή στηρίχτηκε μόνο στα αριθμητικά στοιχεία των σχολείων χωρίς να συνεξετάζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μαθητικού δυναμικού των σχολείων, τα περιφερειακά σχολεία, τα κτηριακά προβλήματα και κυρίως την υποχρέωση όλων μας για παροχή ισότιμης και ποιοτικής εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους. Η υποβάθμιση των σχολικών μονάδων θα φέρει και την υποβάθμιση της μάθησης, αλλά με το χρόνο θα δημιουργήσει και τεράστια μαθητική διαρροή σε αυτά τα σχολεία. Η αιτία για αυτή την κατάσταση είναι η λογική «κόστους-οφέλους» που εφαρμόζεται από όλες τις κυβερνήσεις.

Αλήθεια αυτό εννοεί η κυβέρνηση με το όρο «αναβάθμιση» και «αναγέννηση» της Εύβοιας; Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης των νέων οικογενειών για να παραμείνουν στον τόπο τους με τα παιδιά τους , τα κλειστά και υποβαθμισμένα σχολεία;  Έτσι φαντάζονται την ενίσχυση και το ξαναζωντάνεμα της  καμένης Εύβοιας  ;

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας είναι κάθετα αντίθετος σε αυτή την απόφαση .

Κάθετα αντίθετος στην αριθμητική και μόνο λογική για λειτουργία τμήματος (25 μαθητές ανά τμήμα ). Παλεύουμε για τη μείωση των μαθητών στην τάξη. Παλεύουμε για την ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές όλων των σχολείων . Παλεύουμε για την πλήρη λειτουργία όλων των σχολείων του Νομού από το ένα του άκρο μέχρι το άλλο ,χωρίς διακρίσεις .Γιατί τελικά δεν είναι όλα μόνο αριθμοί .

Καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω την απόφαση για τις υποβαθμίσεις και  να κινηθεί προς την κατεύθυνση της πλήρους και ομαλής λειτουργίας των σχολείων για την ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση των μαθητών μας .

Στην εποχή της πανδημίας, της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, των νέων αναλυτικών προγραμμάτων, της νέας εποχής στην εκπαίδευση όπως την διατυμπανίζουν  δεν έχουν θέση οι υποβαθμίσεις και οι συγχωνεύσεις, αλλά η αναβάθμιση των σχολείων και η γενναία ενίσχυση μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό της Παιδείας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.