Άνοιγμα σχολείων…Πώς;

Σε λίγες μέρες τα σχολεία ανοίγουν με την πανδημία να είναι σε έξαρση. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες με τον ιό να απειλεί την υγεία και τις ζωές όλων μας.

Και η κυβέρνηση που είχε όλο το χρόνο να σχεδιάσει και να προγραμματίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων τι έχει κάνει; Επιβάλλει μέτρα που δείχνουν αδυναμία και προκαλούν σύγχυση. Μέτρα που καλλιεργούν ανασφάλεια και εκφοβίζουν.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί, όπως από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε με την άποψη των έγκριτων επιστημόνων της χώρας μας, έτσι και τώρα θα ταχθούμε με τις θέσεις τους για τις λύσεις που θα προτείνουν.

Η κυβέρνηση, αντί να κουνά το δάχτυλο και να κάνει σπασμωδικές κινήσεις πανικού και διαχωρισμού των πολιτών, ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της απέναντι στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια, τις απειλές και την επίκληση της ατομικής ευθύνης. Εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε αναλάβει την ατομική και συλλογική ευθύνη στο ακέραιο, φέρνοντας σε πέρας το έργο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, χωρίς καμιά στήριξη από την πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο, και αργότερα παίρνοντας μαζικά μέρος στον εμβολιασμό κατά του COVID-19. Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες και σε αυτούς τους τομείς.

Είναι η ώρα το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση να ακούσουν επιτέλους τις προτάσεις μας για να σταματήσουμε όλοι μαζί την εξάπλωση της πανδημίας, αλλά και να εξασφαλιστεί η δια ζώσης διδασκαλία των μαθητών μας, που είναι αναντικατάστατη.

 

Ζητάμε να υλοποιηθούν τα παρακάτω:

  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
  • Αύξηση των σημείων όπου ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν τεστ και χρονική επέκταση της διαδικασίας.
  • Εξασφάλιση κατάλληλων αιθουσών με σκοπό την αραίωση των μαθητών στις τάξεις, με 15 μαθητές ανά τάξη.
  • Εξασφάλιση επαρκούς προσωπικού για την καθαριότητα σε όλα τα σχολεία, ώστε να μπορούν επί της ουσίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.
  • Επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υλικών καθαρισμού και ατομικής υγιεινής.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων και των μαθητών.
  • Λήψη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών – παιδαγωγικών μέτρων για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση.

Είναι η στιγμή να αναλάβει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τις ευθύνες του απέναντι στο μέλλον της χώρας, τους μαθητές, τους νέους ανθρώπους.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.