Εργατική Πρωτομαγιά 2021

Χαλκίδα 26/4/2021

Αρ. Πρωτ. 84

 

Δελτίο τύπου

Εορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς

 

Πρωτομαγιά 2021 – Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 24ωρη παν δημοσιοϋπαλληλική απεργία. Απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς στις 10:00π.μ.

Η 1η του Μάη είναι μέρα – σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Η 1η του Μάη είναι μέρα απεργιακού αγώνα!

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της Ν. Δ. επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886.

135 χρόνια μετά από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, η κυβέρνηση νομοθετεί το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, καθιερώνει εξελιγμένες μορφές εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία. Παράλληλα, επιβάλλει νέους περιορισμούς των συνδικαλιστικών ελευθεριών για να μην αντιδρούν, οργανώνονται και αντιστέκονται οι εργαζόμενοι.

Παίρνουμε θέση στον αγώνα για να μη ζήσουμε εμείς και οι μαθητές μας χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές.

ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των μαθητών μας, από τον πολύμηνο εγκλεισμό, που έχει τεράστιες συνέπειες στο γνωστικό, κοινωνικό και ψυχολογικό τομέα. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά.

Μέσα σε αυτές τις σύνθετες και δύσκολες συνθήκες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1η ΜΑΪΟΥ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι εργαζόμενοι και οι λαοί ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά!

Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, την παιδεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση.

Στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα βρίσκεται η ελπίδα!

Μαζική συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στον αγωνιστικό – ενωτικό – ταξικό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς του 2021.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί τα μέλη του ,τηρώντας τα μέτρα προστασίας, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που οργανώνουν: το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Νομού.

Όλοι μαζί στην πλατεία αγοράς την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 και ώρα 10:00π.μ. 

 

Ο Πρόεδρος                                             Η Γραμματέας

Λάμπρος Γιαννούχος                             Έφη Βαρβάρου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.