Δελτίο Τύπου

Χαλκίδα 9/3/2021

                                                                                       Αρ. Πρωτ . 68

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σήμερα Τρίτη 9/3/2021 στις 13:00, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Εύβοιας για τη λειτουργία των σχολείων της Ειδικής Αγωγής του Συλλόγου μας. Ζητήσαμε από τον Διευθυντή Π.Ε. Εύβοιας να μεταφέρει στους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου το αίτημα του Συλλόγου να εξεταστεί σοβαρά πια η συνέχιση της λειτουργίας των ειδικών σχολείων, των σχολείων που όλοι ξέρουμε πως τα μέτρα προστασίας από την πλευρά των παιδιών είναι πολύ δύσκολο να τηρηθούν. Καταστήσαμε ξεκάθαρα πως δεν μπορεί να συνεχίζεται η ειδική αγωγή να παίζει το ρόλο του “φτωχού συγγενή». Μεταφέραμε την έκκληση της σχολικής κοινότητας της ειδικής αγωγής για λήψη όλων εκείνων των μέτρων που θα συμβάλλουν στην προστασία της υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών.

Συγχρόνως καταθέσαμε ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματα και απαιτούμε για άμεση επίλυση από την κυβέρνηση.

Ο Διευθυντής Π.Ε. μας διαβεβαίωσε πως έχει ήδη διαβιβάσει στους αρμόδιους φορείς και το δικό του αίτημα για τη διακοπή της λειτουργίας της δια ζώσης διδασκαλίας των ειδικών σχολείων του νομού όσο η Εύβοια βρίσκεται στην ζώνη υψηλού κινδύνου .

Ακόμη μας μετέφερε πως οι ενέργειές του σκοπό έχουν την εύρυθμη λειτουργία των ειδικών σχολείων και οι παρεμβάσεις του συντείνουν στην καλυτέρευση των συνθηκών λειτουργίας τους. Και προς αυτό έχει παρέμβει στο Δήμο, στην Περιφέρεια, στον ΕΟΔΥ, στην Περιφερειακή Διευθύντρια και ασφαλώς στο Υπουργείο.

 

Ο Πρόεδρος                                   Η Γραμματέας

 

Λάμπρος Γιαννούχος                     Έφη Βαρβάρου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.