Παράταση διαμαρτυρίας Τρίτη 9-3-2021

Χαλκίδα 8/3/2021

Αρ. Πρωτ. 67

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε Εύβοιας για τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 και ώρα 13:00

Έχει περάσει ήδη ένας μήνας και παραπάνω από την ημερομηνία ανακοίνωσης από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων εκτός αυτών της ειδικής αγωγής, σε έναν νομό που έχει χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου! Για άλλη μια φορά η ειδική αγωγή παίζει το ρόλο του «φτωχού συγγενή»! Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως η σχολική κοινότητα της ειδικής αγωγής – εκπαιδευτικοί, προσωπικό, παιδιά, γονείς – αποτελεί τα παιδιά «ενός κατώτερου Θεού»!

Οι εκκλήσεις όλων των εργαζομένων στο χώρο της ειδικής αγωγής, της ΔΟΕ, των Συλλόγων, αλλά και των γονέων των παιδιών που φοιτούν σε αυτή συνεχίζουν να πέφτουν στο κενό. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, την Τρίτη 9/3/2021 στις 13: 00, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Εύβοιας για τη λειτουργία των σχολείων της Ειδικής Αγωγής του Συλλόγου μας. Ζητούμε να εξεταστεί σοβαρά πια η συνέχιση της λειτουργίας των ειδικών σχολείων, των σχολείων που όλοι ξέρουμε πως τα μέτρα προστασίας από την πλευρά των παιδιών είναι πολύ δύσκολο να τηρηθούν. Απαιτούμε από την πολιτεία εδώ και τώρα πριν είναι πολύ αργά :

• Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά

• Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας

• Να γίνουν οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών και του προσωπικού άμεσα

• Να γίνουν προσλήψεις για να καλυφτούν τα κενά σε εκπαιδευτικό, βοηθητικό και νοσηλευτικό προσωπικό

• Να αυξηθούν τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών και να γίνεται αυστηρός έλεγχος για το αν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα

• Για όσους μαθητές αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις

 

Ο Πρόεδρος                                  Η Γραμματέας

Λάμπρος Γιαννούχος                  Έφη Βαρβάρου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.