Τροπολογία-Η εκπαιδευτική διαδικασία δε θα γίνει τηλεοπτικό show!!

Η κυβέρνηση της ΝΔ σαν τον κλέφτη φέρνει για ψήφιση σήμερα (8 Μαΐου) τροπολογία εκπρόθεσμη και σε νομοσχέδιο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που προβλέπει την ταυτόχρονη μετάδοση του μαθήματος από την τάξη σε μαθητές που δεν θα είναι παρόντες.
Αυτή η ρύθμιση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν στηρίζεται σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μέτρο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη).
Δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας ότι το μάθημα δεν καταγράφεται, δεν μαγνητοσκοπείται αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό. Την ίδια στιγμή αφήνει ανήλικα παιδιά εκτεθειμένα και ανυπεράσπιστα .
Η στάση του Υπουργείου Παιδείας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη! Η τροπολογία που ψηφίζεται υπερβαίνει κάθε όριο αφού κλείνει το μάτι σε όποιον μαθητή δεν θέλει να έρθει στο σχολείο, να παρακολουθεί το μάθημα από το σπίτι του! Δηλαδή, η δια ζώσης εκπαίδευση να μην είναι υποχρεωτική για όλους!
Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι μία σύνθετη υπόθεση που δεν είναι για ¨ζωντανή αναμετάδοση¨. Το Υπουργείο Παιδείας χωρίς να λογαριάζει τίποτα μετατρέπει την εκπαιδευτική διαδικασία σε ριάλιτι . Οι εκπαιδευτικοί δεν θα επιτρέψουμε να εκτεθούν οι μαθητές μας, και εμείς σε αυτόν τον κίνδυνο. Θα προστατεύσουμε τη διαδικασία της διδασκαλίας και δε θα την αφήσουμε να γίνει τηλεοπτικό show.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας ζητά να αποσυρθεί η τροπολογία εδώ και τώρα !

Ο Πρόεδρος                                     Η Γραμματέας
Λάμπρος Γιαννούχος                    Έφη Βαρβάρου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.