Παρουσίαση Ποιητικής Συλλογής

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνεργασία με τον ΔΟΑΠΕΧ , διοργανώνει ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον Βαγγέλη Κακατσάκη με τίτλο «Όπως το ψωμί» .

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στην «Οικία Βαΐλου» (έναντι Αγίας Παρασκευής) τη Δευτέρα 7 Οκτώβρη 2019 και ώρα 19.00 .

Για τον ποιητή και το έργο του θα μιλήσουν ο συντ. δάσκαλος, πρώην πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) Χριστόφορος Κορυφίδης και ο δάσκαλος Άρης Αυξωνίδης. Κάποια απο τα ποιήματα του θα απαγγείλουν οι δάσκαλοι Ελένη Μόκα, Ντίνα Παναγιώτου, Κώστας Παπαγεωργίου και Εριφίλη Βουγιούκα και θα παίξουν οι μουσικοί Λάμπης Σαμαράς (λαγούτο) και Γιώργος Τσοτάκος (λύρα).

Η ποιητική συλλογή «Όπως το ψωμί», που περιλαμβάνει 55 από τα ποιήματα που γράφτηκαν την τελευταία διετία έχει ως κυρίαρχο πρόσωπο τον ποιητή. Τον ποιητή που «σε ρόλο Σίμωνος Κυρηναίου» σηκώνει «την οδύνη του σύμπαντος κόσμου», τον ποιητή που έχει «πατρίδες τις αισθήσεις του» και «πατρίδα την καρδιά του» και τον ποιητή που επιμένει να επιστρέφει «στον ίσκιο του κυπαρισσιού» του για να «σταυροδένουν» μαζί «τις μνήμες με τις ρίζες»…

Ο Βαγγέλης Κακατσάκης γεννήθηκε στο Νίππος Αποκορώνου Χανίων από γονείς αγρότες το 1948. Είναι απόφοιτος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, σπούδασε στην Πάντειο Σχολή και μετεκπαιδεύτηκε στις Επιστήμες της Αγωγής. Εργάστηκε 3 χρόνια στα ιδρύματα του μακαριστού μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη και 36 χρόνια ως δάσκαλος και διευθυντής σχολείου. Από τα μέσα της 10ετίας του 1970, είναι συνεργάτης της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα». Έχει ασχοληθεί, για μια 20ετία περίπου, με τον συνδικαλισμό και εξακολουθεί ν’ ασχολείται εδώ και 45 χρόνια με θέματα πολιτισμού και παράδοσης. Η ενασχόλησή του με τη λογοτεχνία άρχισε στα πρώτα γυμνασιακά μου χρόνια… Το «Όπως το ψωμί» είναι το τέταρτο ποιητικό του βιβλίο και περιλαμβάνει ποιήματα που έγραψε την τελευταία διετία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λάμπρος Γιαννούχος                       Έφη Βαρβάρου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.