Η βία δεν έχει ποτέ θετικό πρόσημο

Ο Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας, ως συνδικαλιστικός φορέας της εκπαίδευσης και της προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, καταγγέλλει τον αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο τρόπο καταστολής, του ειρηνικού συλλαλητηρίου για τα εθνικά μας συμφέροντα, που βάναυσα καταπατούνται.

Η κυβέρνηση, έδειξε για μια ακόμα φορά το αδίστακτο πρόσωπό της, χτυπώντας με βροχή από χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, συνεχίζοντας μια πάγια τακτική, που εφαρμόζει, σε ανάλογα συλλαλητήρια των εκπαιδευτικών και όλων των πολιτών .

Η βία είναι πάντα εχθρός, παράγει μια κοινωνία θυμάτων.

Η στρατικοποίηση της κοινωνίας εκφοβίζει, απομονώνει τους πολίτες, καταστρέφει την κοινωνική αλληλεγγύη αφήνοντας το παιχνίδι μόνο στους εξουσιαστές, επιστρέφοντας τον πολιτισμό σε ένα μεσαίωνα που έχει περάσει.

Η σοβαρότητα μπορεί να μας σώσει. Η σοβαρότητα που λείπει από τη χώρα μας, η οποία βυθίζεται συνεχώς σε μια αδιανόητη ελαφρότητα, καταπατώντας πολιτικά δικαιώματα και κοινωνικές ελευθερίες

Καταγγέλλουμε την βίαιη καταστολή που έχει αρχίσει να νομιμοποιείται και να μετατρέπεται ως κυρίαρχο μέσο της κυβέρνησης ενάντια σε κάθε διαμαρτυρόμενη, κοινωνική ομάδα.

Υπερασπιζόμαστε το δημοκρατικό δικαίωμα της διαδήλωσης και της διαμαρτυρίας, της διεκδίκησης των αξιών, των κεκτημένων , των εργασιακών μας δικαιωμάτων της ταυτότητας και της αξιοπρέπειας της ζωής μας.

Ήμασταν και θα είμαστε μπροστά στους αγώνες για την Παιδεία, την ηθική, την δικαιοσύνη …τη Δημοκρατία!

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                     Η Γραμματέας

Βέτα Κορωναίου                                             Έφη Βαρβάρου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.