Εξόρμηση στην ορεινή Κορινθία 16-17 Φεβρουαρίου 2018

1η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Αναχώρηση από τον Βούρκο στις 07.00 π. μ. με προορισμό την Στυμφαλία λίμνη και ενδιάμεσο σταθμό τον Ισθμό της Κορίνθου για καφέ.

Άφιξη στη Στυμφαλία λίμνη, γνωστή για τον έκτο άθλο του Ηρακλή. Η έκτασή της καλύπτει 3,5 έως 7,5 τ.χλμ., ανάλογα με την εποχή (την υγρή περίοδο μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 15 τ.χλμ.) , το μεγαλύτερο μέρος της είναι καλαμιώνες. Στην αρχαιότητα η λίμνη τροφοδοτούσε την αρχαία Κόρινθο με 80.000 κ.μ. νερού την ημέρα, μέσω του Αδριάνειου υδραγωγείου, του οποίου τμήματα σώζονται διάσπαρτα ακόμα και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή.

Στην περιοχή σώζονται τα ερείπια της Μονής Ζαρακά, του αβαείου που κατοικήθηκε για λίγα χρόνια τον 13ο αιώνα από το τάγμα των Κιστερκιανών μοναχών, καθώς και τα ερείπια της αρχαίας Στυμφάλου. Επίσκεψη στο Μουσείο Περιβάλλοντος με εκθέματα που συνδέονται με το περιβάλλον και τη λαογραφία της περιοχής, παρουσιασμένα με σύγχρονο τρόπο.

Στη συνέχεια ανηφορίζουμε στις πλαγιές της Ζήρειας και φτάνουμε στο χωριό Καστανιά που προσφέρει καταπληκτική θέα στην κοιλάδα του Φενεού και στα γύρω βουνά. Εκεί κάτω βρισκόταν μέχρι τον 19ο αιώνα μια λίμνη η οποία αποστραγγίστηκε. Σήμερα, σε έκταση μεγαλύτερη των 200.000 στρεμμάτων και σε υψόμετρο 700-800 μ. παράγονται τα φημισμένα φασόλια ΠΟΠ βανίλιες Φενεού, η ΠΟΠ φάβα, φακές και άλλα όσπρια.

Εδώ θα περιηγηθούμε στο χωριό και θα γευματίσουμε στο «Στέκι» (μενού με κρασί 13€).

Αναχώρηση για την Γκούρα όπου θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας «Ακροθέα». Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για περίπατο στο χωριό με την πανέμορφη πλατεία και τον εντυπωσιακό ναό των Ταξιαρχών και γύρω παλιά αρχοντικά, ανάμεσα στα οποία αξίζει να περπατήσετε. Καφέ στα παλιά καφενεία ή φαγητό στις γραφικές ταβέρνες.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου μπορούμε να απολαύσουμε το ποτό μας στο υπέροχο μπαρ με το τζάκι.

2η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση 10.30 π. μ. για το οροπέδιο του Φενεού όπου αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια είναι η τεχνητή λίμνη Δόξα, η οποία σχηματίστηκε το 1996 με την κατασκευή του φράγματος που δέσμευσε τα νερά του ομώνυμου ποταμού και περιβάλλεται από ένα μεικτό δάσος με έλατα, δρυς, πεύκα και φουντουκιές. Ο γύρος της δεν ξεπερνά τα 5 χλμ., είναι πλούσιος όμως σε εικόνες. Σε μια λωρίδα γης που εισχωρεί στο νερό και φτάνει έως το κέντρο της βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου και πλάι του τα ερείπια του Παλαιομονάστηρου.

Περίπατος γύρω από τη Λίμνη, στο εκκλησάκι και βόλτα με τα άλογα για όσους επιθυμούν.

Λίγα μέτρα ψηλότερα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου (ή «Φονιά») του 14ου αιώνα, γνωστό για τη θέα στη λίμνη και ακόμα γνωστότερο για το γλυκό τριαντάφυλλο που φτιάχνουν οι μοναχοί εδώ και 20 χρόνια. Μην παραλείψετε να μπείτε στο εσωτερικό του ναού , όχι τόσο για τον χώρο του κρυφού σχολειού όσο για το εντυπωσιακό χρυσοποίκιλτο τέμπλο του 1762.

Κοντά στη λίμνη βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Φενεού, όπου ελάχιστα θεμέλια σώζονται. Το μικρό μουσείο φιλοξενεί αξιόλογα ευρήματα, αλλά δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού. Αν ο καιρός το επιτρέπει θα επισκεφθούμε την Παναγία των Βράχων.

Αναχώρηση για τα Τρίκαλα Κορινθίας, μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή, περιήγηση στις τρεις συνοικίες και φαγητό στα «7 αδέρφια» με ζωντανή μουσική. Μενού από 10-13€.

Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Χαλκίδα με ενδιάμεση στάση για καφέ.

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 65 €

Η παραπάνω τιμή συμπεριλαμβάνει :

1. Μία ( 1) διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στο Akrothea Hotel 3* στη Γκούρα της Ορεινής Κορινθίας

2. Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο

3. Φόρος Διαμονής

4. Φ.Π.Α

Τιμή ανά άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο : 97 €

Τιμή ανά άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο : 57 €

Τιμή ανά άτομο σε τετράκλινο δωμάτιο : 49 €

Ξενοδοχείο : Akrothea Hotel 3* www.akrothea.gr

Το πετρόχτιστο Akrothea Hotel περιβάλλεται από έλατα, σε απόσταση 8χλμ. από τη λίμνη Δόξας και διαθέτει ένα μπαρ με τζάκι. Προσφέρει δωμάτια με μπαλκόνι και θέα στην κοιλάδα του Φενεού. Η πλατεία του χωριού βρίσκεται 100μ. μακριά.

Σημειώσεις:

Το ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 20 δωμάτια, εκ των οποίων τα 2 είναι τετράκλινα για φιλοξενία οικογένειας ή παρέας και τα υπόλοιπα 18 είναι δίκλινα με δυνατότητα να γίνουν τρίκλινα έως και 6 εξ αυτών. Λόγω της ιδιαιτερότητας των δωματίων παρακαλούμε να δηλώσετε ποιοι ενδιαφέρονται για δίκλινο, τρίκλινο και τετράκλινο αντίστοιχα.

Κρατήσεις και προκαταβολή 20€ ως τις 28 Δεκεμβρίου 2018, στην Έφη Βαρβάρου 6981005877 και την Εριφιλή Βουγιούκα 6944420563

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                     Η Γραμματέας

Βέτα Κορωναίου                                             Έφη Βαρβάρου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.