Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση με κυρίαρχο κριτήριο την προϋπηρεσία

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας συμμετέχει δυναμικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στις 9 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας, καλώντας όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές να συμμετέχουν ενεργά και με δυναμική παρουσία.

Αγωνιζόμαστε για το δημόσιο σχολείο, για το δικαίωμα των παιδιών στην ποιοτική εκπαίδευση, για το δικαίωμα των εκπαιδευτικών στην εργασία, για την άμεση πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και με κυρίαρχο κριτήριο την προϋπηρεσία, καθώς και τη διασφάλιση των ίσων δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών.

Για την μαζική συμμετοχή και την επιτυχία της διαμαρτυρίας, ο σύλλογος δασκάλων – νηπιαγωγών Χαλκίδας κηρύσσει την τρίωρη στάση της ΔΟΕ (3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος) και μια επιπλέον τρίωρη στάση για την κάλυψη του ωραρίου των εκπαιδευτικών, όπου υπάρχει ανάγκη. 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην κεντρική συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για αληθινή στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές κυβερνητικές πολιτικές που τη συρρικνώνουν και περικόπτουν τις θέσεις εργασίας.

Παλεύουμε για:

  • μόνιμους, διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης,
  • 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα,
  • στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης,
  • εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων,
  • μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο,
  • αύξηση δαπανών για την παιδεία,
  • υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Για την μετακίνηση των μελών μας θα υπάρξει λεωφορείο που θα ξεκινήσει 11.30 από το βούρκο. Δηλώσεις συμμετοχής στη Βέτα Κορωναίου στο 6974341868

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                     Η Γραμματέας

Βέτα Κορωναίου                                             Έφη Βαρβάρου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.