Εξόρμηση της ομάδας ορεινών περιπάτων 13-14 Οκτωβρίου

Ημέρα 1η Σάββατο 13 Οκτωβρίου

ΧΑΛΚΙΔΑ – ΠΑΥΛΙΑΝΗ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ

Συγκέντρωση στις 07.00 π.μ. στον Βούρκο και αναχώρηση με το πούλμαν για την Παύλιανη Φθιώτιδας που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.040μ. στις καταπράσινες πλαγιές της Οίτης.

Mε σεβασμό, αγάπη και μεράκι για τη διαφύλαξη, ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος, η Παύλιανη είναι ενταγμένη στο πιλοτικό πρόγραμμα HabitatAgenda που αφορά στη βιώσιμη ανάπτυξη των χωριών και εκτέλεση πρότυπων έργων ανάπλασης για την αναβάθμισή τους.

Καφεδάκι στην πλατεία και ξεκινά η περιπέτεια!!!

Σ΄ ένα μοναδικό στην Eλλάδα φυσικό Πάρκο στις πηγές του Aσωπού, ο επισκέπτης εκστασιάζεται μέσα από ένα μαγευτικό μονοπάτι, όπου αντανακλούν τα χρώματα των αιωνόβιων δέντρων και των νερών, καταλήγοντας στην καρδιά του φυσικού πάρκου.

Κούνιες που αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, πολύχρωμες υφασμάτινες αιώρες δεμένες στα έλατα, ένα γήπεδο βόλεϊ πάνω σε στρωμένο ροκανίδι και με ξύλινες κερκίδες για τους θεατές, πρωτότυπες αθλοπαιδιές όπως το τεμπελοποδόσφαιρο, ένα τραμπολίνο κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, ξύλινα τραπεζάκια και σημεία με τάβλι και επιτραπέζια παιχνίδια.

Από τις πιο ξεχωριστές και πρωτότυπες εμπειρίες είναι το πέρασμα με τροχαλία πάνω από τον ποταμό, καθώς και οι κούνιες οι οποίες ξεπερνούν τις κορυφές των δένδρων.

Μετά την περιήγησή μας στο πάρκο, ελεύθερος χρόνος για τσιπουράκι και πρόχειρο φαγητό

Αναχώρηση για τους Δελφούς και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας (Nidimos Hotel). Ελεύθερος χρόνος μέχρι τις 19.00 μ.μ. οπότε και αναχωρούμε με το πούλμαν για την Αράχωβα. Βόλτες στα καλντερίμια και στις 21.00 μ.μ. φαγητό στην ταβέρνα “Δασαργύρης” πάνω στον κεντρικό δρόμο (μενού 13€ το άτομο με 1 λίτρο κρασί ανά 4 άτομα).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο…

Ημέρα 2η Κυριακή 14 Οκτωβρίου

ΔΕΛΦΟΙ – ΚΩΡΥΚΕΙΟ ΑΝΤΡΟ – ΑΓΟΡΙΑΝΗ(ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ) – ΛΙΒΑΔΕΙΑ – ΧΑΛΚΙΔΑ

Κυριακή πρωί απολαμβάνουμε το πρωϊνό μας στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου και αφού κάνουμε check out αναχωρούμε στις 10.00 π.μ. για το Κωρύκειο Άντρο ή Σπήλαιο του Πανός.

Το σπήλαιο του Πανός ή Κωρύκειο Άντρο, σε υψόμετρο 1360μ. στη ΝΔ πλευρά του Παρνασσού, μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος από έλατα και υπέροχη θέα, ήταν αφιερωμένο στον θεό Πάνα και τις Κωρύκειες Νύμφες. Έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη, όχι μόνο για την φυσική ομορφιά του, αλλά και για τη μαγεία που προκαλεί ο αρχαίος μύθος, κατά τον οποίο, σύμφωνα με τον Αισχύλο το σπήλαιο αποτελούσε χώρο επίσκεψης θεϊκών πνευμάτων.

Θα περπατήσουμε για 3,5 χλμ. σε μια από τις ωραιότερες πεζοπορικές διαδρομές της Ελλάδας.Η πεζοπορία έχει συναρπαστική θέα σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο. Μπορεί ακόμα να συνδυασθεί και με τη συλλογή του αυτοφυούς κρόκου που αφθονεί στο βουνό των Μουσών.

Το στόμιο του σπηλαίου είναι ταπεινό και σχεδόν αθέατο, τριγωνικό και στενό. Όμως, μετά την είσοδο, το κοίλωμά του αυξάνεται θεαματικά και το ύψος του φθάνει τα 50 μ. Ο χώρος είναι διαστάσεων 90μ. x 60μ. Από την οροφή κρέμονται χοντροί σταλαχτίτες, που μοιάζουν με κώρυκες. Προς το βάθος, ένα πλήθος σταλαχτιτών και σταλαγμιτών συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα «γλυπτών», σε συνδυασμό με τον αχνό φωτισμό που δέχεται από το άνοιγμα του σπηλαίου. Οι ντόπιοι ονομάζουν το σπήλαιο και «Σαρανταύλι» λόγω της εκπληκτικής ακουστικής που έχει στον πρώτο μεγάλο θάλαμό του.

Μετά την πεζοπορία μας ώρα για φαγητό στην πανέμορφη Αγόριανη ή Επτάλοφο, το διαμάντι του Παρνασσού! Πνιγμένη κυριολεκτικά στο πράσινο με έλατα, πλατάνια, καρυδιές, καστανιές και κερασιές να συνθέτουν ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο.

Από την πλατεία του χωριού, ξεκινά πλακόστρωτο μονοπάτι που οδηγεί στον καταρράκτη. Σχηματίζεται από το Αγοριανίτικο Ρέμα και δίνει μια ξεχωριστή νότα στο χωριό, με τα γάργαρα νερά του να κυλούν ασταμάτητα, σχηματίζοντας στην πορεία τους άλλους δύο καταρράκτες.

Στην ταβέρνα “Τα Πλατάνια”, στην πλατεία του χωριού θα απολαύσουμε το φαγητό μας (μενού 13€ το άτομο με κρασί).

Αναχώρηση το απόγευμα για Χαλκίδα με ενδιάμεση στάση για καφέ στη Λιβαδειά

Επιστροφή στη Χαλκίδα περίπου στις 22.00 μ.μ.

Τιμή κατά άτομο 45€

Περιλαμβάνει :

  • μεταφορά με το πούλμαν
  • δωμάτιο ξενοδοχείου
  • πρωϊνό
  • φόρους ξενοδοχείου

Οι τιμές για τα μενού αναφέρονται παραπάνω.

Κρατήσεις στο τηλέφωνο 6981005877, Έφη Βαρβάρου. Προκαταβολή απαραίτητη 20€ ως την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου για να γίνει η κράτηση στο ξενοδοχείο.

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                  Η Γεν. Γραμματέας

Βέτα Κορωναίου                          Έφη Βαρβάρου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.