Γενική Συνέλευση

Το τέλος της συνδικαλιστικής χρονιάς 2017-2018 βρίσκει το χώρο της εκπαίδευσης αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία σε βαθύτατη κρίση. Οι μνημονιακές πολιτικές της σκληρής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, και έχουν επιβάλει η τρόικα και οι δανειστές, συνεχίζοντας την πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλίμα. Απαξιωμένοι μισθοί και συντάξεις, δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, υπερφορολόγηση, ακρίβεια και ανεργία είναι η πραγματικότητα που εξακολουθούν να βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια της πολιτικής των μηδενικών διορισμών, των μαζικών συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων (2011-2013), που σε συνδυασμό με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις των προηγούμενων ετών έχει δημιουργήσει ένα απογυμνωμένο από μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό δημόσιο σχολείο, δίνει τη μάχη για την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων για την εκπαίδευση, χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών.

Με αφορμή την πραγματοποίηση της 87ης Γενικής Συνέλευσης στις

23 – 25 Ιουνίου 2018 καλούμε όλα τα μέλη μας, να συμμετέχουν στην Γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24/5/2018 στις 7.00μ.μ. στο εργατικό κέντρο.

Μαζί μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε το διεκδικητικό πλαίσιο και το σχέδιο δράσης και αγώνα για το δημόσιο σχολείο για το δικαίωμα μας σε μια ζωή αξιοπρέπειας.

Η συμμετοχή όλων μας είναι η απάντηση στη διάλυση των κεκτημένων μας.

Να είμαστε όλοι εκεί!!

Παλεύουμε για:

  • μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης,
  • ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο) άμεσα σε όλη τη χώρα,
  • στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης,
  • εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων,
  • μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο,
  • αύξηση δαπανών για την παιδεία, υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούμε στο δρόμο και να αγωνιστούμε για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής και αντεργατικής πολιτικής. Απαιτείται αφύπνιση και συλλογικότητα με δυναμικούς αγώνες. Έχουμε χρέος, όλοι μαζί, να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε τον αγώνα για ν’ ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές, που πλήττουν τους εκπαιδευτικούς αλλά  και όλους τους εργαζόμενους, τη δημόσια  δωρεάν εκπαίδευση και το σύνολο των κοινωνικών αγαθών και κατακτήσεων.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                   Η Γεν. Γραμματέας

Βέτα Κορωναίου                           Έφη Βαρβάρου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.