Παράσταση διαμαρτυρίας

Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας, με σεβασμό στον αγώνα που χιλιάδες συνάδελφοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, κάνουν σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να υπηρετήσουν το Δημόσιο σχολείο, καλεί όλα τα μέλη του, σε παράσταση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29/9/2017 στα γραφεία της Α/θμιας Εκπ/σης στις 1.30μ.μ.

Ο πολιτικός πρωτογονισμός, που ψυχρά, υπολογιστικά, με συνταγές τεχνικών της εξουσίας, απελευθερώθηκε τα τελευταία χρόνια, επηρεάζει θεμελιακά το εκπαιδευτικό μας σύστημα και τον πληρώνει ακριβά ένα μεγάλο κομμάτι της εκπαίδευσης, οι αναπληρωτές συνάδελφοι.

Όμηροι της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας υπηρετούν το Δημόσιο σχολείο σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας πάγιες ανάγκες, αγωνιούν κάθε χρονιά για την περιοχή που θα υπηρετήσουν, προσπαθώντας να ισορροπήσουν την επαγγελματική,  κοινωνική , οικογενειακή και προσωπική τους ζωή.

Είμαστε δίπλα σε όλους αυτούς τους συναδέλφους καθώς αποτελούν απαραίτητο κομμάτι του δημόσιου σχολείου και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για ισοδύναμες ευκαιρίες στην εργασία των συναδέλφων μας, σε ένα σχολείο που δικαιούμαστε ως κοινωνία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ!

ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ !

  • Όχι στις πολλαπλές μετακινήσεις των αναπληρωτών προκειμένου να καλύψουν το ωράριο. Τοποθέτηση σε δύο σχολεία το πολύ.
  • Παροχή στους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς των ιδίων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν οι μόνιμοι.
  • Πλήρης εξομοίωση όλων των αδειών σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς (κανονικές, αναρρωτικές, μητρότητας, επαπειλούμενης κύησης, φοιτητικές κλπ) με αποδοχές, προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων.

Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των συναδέλφων στην δράση αυτή προκηρύσσουμε δίωρη στάση εργασίας τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος ή τις δύο πρώτες ώρες το ολοήμερου.

Όχι στο σχολείο των περικοπών και της εξοικονόμησης δαπανών σε βάρος των εκπαιδευτικών και των παιδιών!

Ναι στο σχολείο των ισοδύναμων ευκαιριών, στην ποιότητα της εκπαίδευσης , στο σεβασμό και την στην αξιοπρέπεια της ζωής μας!

Το ΔΣ

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.