ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Εδώ και καιρό το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας με πλήθος ανακοινώσεων   και παρεμβάσεων  σε όλους τους υπεύθυνους έχουμε καταγγείλει τις  ενέργειες του Υπουργείου  Παιδείας  και κατ΄επέκταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε./Δ.Ε. Στερεάς Ελλάδας και της Δ/νσης Π.Ε. Εύβοιας για την υποβάθμιση αρκετών  σχολείων του Νομού μας .

Στο βωμό των περικοπών και της εξοικονόμησης δεν μπορούν να μπαίνουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών .

Οι γονείς και οι υπόλοιποι φορείς  των περιοχών αυτών εδώ και μέρες βρίσκονται σε αναβρασμό και κινητοποιήσεις με σκοπό να αποτρέψουν τις εξαγγελλόμενες υποβαθμίσεις , αντιλαμβανόμενοι όλοι πως οι υποβαθμίσεις των σχολικών μονάδων θα σημάνουν και την υποβάθμιση των περιοχών αυτών και της ζωής τους .

 Αλήθεια τώρα ,  αυτό εννοεί η κυβέρνηση  μιλώντας για αναβάθμιση και σχέδιο αποκατάστασης  της πολύπαθης Εύβοιας;  Κλειστά και υποβαθμισμένα σχολεία ;   

Και σαν μην έφτανε αυτό η Δ/νση  Π.Ε. Εύβοιας δίνει εντολή για τηλεκπαίδευση σε αυτά τα σχολεία που οι γονείς βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Αλήθεια τώρα αυτή είναι η απάντηση στην υποβάθμιση ; Αλήθεια τώρα οι μαθητές των περιοχών που οι γονείς τους βρίσκονται σε κινητοποιήσεις  θα μπουν στη WEBEX .

Δηλαδή η  WEBEX θα λύσει το πρόβλημα της μείωσης των τμημάτων της εκπαίδευσης και των συνταγματικών κατοχυρωμένων δικαιωμάτων για ισότιμη εκπαίδευση των μαθητών μας ;

Είναι βαθιά νυχτωμένοι στο Υπουργείο και στους φορείς του,  όταν πιστεύουν πως έτσι θα λυθούν τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα της Παιδείας .

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.