ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ -ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ 

 

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας οργανώνει στις 16,17 και 18Μαρτίου   3ήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα ,Ζαγοροχώρια και Μέτσοβο .

Θα επισκεφτούμε  το Μουσείο του Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα στο Μπιζάνι , την λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων με το νησάκι του Αλή Πασά , την Μολυβδοσκέπαστη, τον Βίκο και το περίφημο  φαράγγι του, τα πέτρινα γεφύρια της περιοχής των  Ζαγοροχωρίων, τον Βοϊδομάτη , το Μονοδένδρι , το ιστορικό και γραφικό Μέτσοβο  καθώς και πλήθος άλλων περιοχών στη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε .

Η διαμονή μας θα είναι στο ξενοδοχείο dovitel hotel perama στο Πέραμα των Ιωαννίνων.

Το κόστος  (διαμονή στο ξενοδοχείο με πρωινό και η μετακίνησή μας )  είναι 120 ευρώ το άτομο. Η επιλογή του μονόκλινου είναι 40 ευρώ επιπλέον .

Η πληρωμή της συμμετοχής θα γίνεται στο τουριστικό γραφείο EVIORAMA -EVIATOURS:

Λ. Χαϊνά (μετρητά και κάρτα )

Σας παραθέτουμε το πλήρες πρόγραμμα της εκδρομής .

Δηλώσεις συμμετοχής στον πρόεδρο του Συλλόγου Γιαννούχο Λάμπρο ,τηλέφωνο : 6972725490

 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ

16-17-18/03/24

1ημέρα:Χαλκίδα-Ιωάννινα

Συγκέντρωση και αναχώρηση  7.00 νωρίς το πρωί για τα Ιωάννινα στο χώρο στάθμευσης απέναντι από την  περιφέρεια ,με πρώτη στάση στο Κιάτο για καφέ.Μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου  φτάνουμε νωρίς το μεσημέρι στο μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη, στο Μπιζάνι Ιωαννίνων. Ξενάγηση στο θεματικό μουσείο που είναι αφιερωμένο στην προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο. Σημαντικά ιστορικά γεγονότα αναβιώνουν μέσα από τα κέρινα ομοιώματα του χαρισματικού γλύπτη Παύλου Βρέλλη. Μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για τα Γιάννενα με την περίφημη λίμνη της Κυρά Φροσύνης . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας (dovitelhotelperama).Βραδινή έξοδος στα Ιωάννινα .Διανυκτέρευση.

2ημέρα:ΠαναγίαΜολυβδοσκέπαστη-Μονοδένδρι-ΦαράγγιΒίκου

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για να επισκεφτούμε ένα  από τα σημαντικότερα μνημειακά συγκροτήματα της Ηπείρου, η μονή Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου.Η μονή  βρίσκεται κοντά στη συμβολή των ποταμών Αώου και Σαρανταπόρου, σε απόσταση 400 μέτρων από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, Το μοναστήρι, που είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, οφείλει την ονομασία του στο γεγονός ότι η στέγη του καθολικού του ήταν παλαιότερα καλυμμένη από μολυβδόφυλλα. Η άλλοτε σταυροπηγιακή μονή Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου αποτέλεσε έδρα της Αρχιεπισκοπής Πωγωνιανής έως τα τέλη του 13ου αιώνα.Αναχώρηση για τα Ζαγοροχώρια όπου θα επισκεφθούμε το Μονοδένδρι. Εκεί θα δούμε την Μονή της Αγίας Παρασκευής. Θα θαυμάσουμε πανοραμικά το περίφημο φαράγγι του Βίκου αλλά και την κοιλάδα του ποταμού Βοϊδομάτη. Κατόπιν θα επισκεφτούμε το Καλπάκι και για φαγητό στην Κόνιτσα στο γεφύρι του Αώου  Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Άφιξη στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση .

3ημέρα:Ιωάννινα-Μέτσοβο–Χαλκίδα
Μετά το πρωινό μας  θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη και έπειτα αναχώρηση  για να επισκεφτούμε το αρχοντικό Μέτσοβο.Χτισμένο σε υψόμετρο 1100 μέτρων στις βουνοπλαγιές της Πίνδου. Φθάνοντας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή μας να περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια του Μετσόβου .Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ. Αναχώρηση για την Χαλκίδα με ενδιάμεσες στάσεις και άφιξη νωρίς το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Η αξία της εκδρομής είναι :  120 ευρώ το άτομο σε δίκλινο. Για την επιλογή του  μονόκλινου 40 ευρώ επιπλέον .

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν .
  • Πρωινό  καθημερινά.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
  • Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Σημείωση : Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων  μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμία εκδρομή ή ξενάγηση

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.