ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας , ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά σε κάθε κινητοποίηση που θα οργανωθεί στην πόλη μας ή και αλλού .

Στηρίζει το δημόσιο Πανεπιστήμιο, το οποίο πρέπει να ενισχυθεί με πόρους, υποδομές, σύγχρονα προγράμματα, προσωπικό και πρέπει να απαλλαγεί από τις εστίες διαπλοκής, οικογενειοκρατίας, αδιαφάνειας, ανομίας.

Διαφωνεί με την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Καταδικάζει την αλαζονική, για μια ακόμη φορά, προσέγγιση της κυβέρνησης της ΝΔ, σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, το οποίο αρνείται να θέσει σε διαδικασία δημόσιου διαλόγου πριν το καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή. Η Ν.Δ. έρχεται να ολοκληρώσει τις αντιδραστικές αλλαγές που εδώ και χρόνια είναι σε εξέλιξη στην ανώτατη εκπαίδευση και επιχειρεί να παρακάμψει το άρθρο 16 του Συντάγματος που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ μέσω του άρθρου 28 που προβλέπει ότι οι διακρατικές συμφωνίες και το ευρωπαϊκό δίκαιο υπερτερούν του ελληνικού συντάγματος. Η εξέλιξη αυτή μετατρέπει την Παιδεία όλο και περισσότερο σε εμπόρευμα και  θα οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση των πτυχίων αλλά και των συνθηκών σπουδών. Αλήθεια η  ανάγκη λειτουργίας ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος γίνεται με αποκλειστικά κριτήρια επιχειρηματικής δραστηριότητας ή με ακαδημαϊκά κριτήρια με σκοπό την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και γνώσης;

Οι εκπ/κοί της Π.Ε. διεκδικούμε:

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία και σύγχρονες σπουδές.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.

Πτυχία με αξιοκρατία και αξία.

Δουλειά για όλους/ες – δουλειά με δικαιώματα.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.