ΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ 2024

Το 2024 έχει κηρυχθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων «Έτος Γιάννη Σκαρίμπα».
Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η πλατιά και ουσιαστική καταξίωση της πνευματικής κληρονομιάς του Γ. Σκαρίμπα στην πολιτιστική συνείδηση του λαού της Χαλκίδας και όχι μόνο , μέσα κι από την αναβάθμιση της συνολικής διαχείρισής της ως μέρους του τοπικού πολιτισμού, ώστε να συμβάλλει στην ποιότητά του και στη διακριτή συμμετοχή του στον ευρύτερο χώρο .
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας μετά από την πρόσκληση του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα , αποφάσισε να πάρει μέρος με δράσεις που θα προτείνει στα Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της αρμοδιότητάς του και θα οργανώσει στο τέλος της σχολικής χρονιάς διημερίδα στην οποία τα σχολεία θα παρουσιάσουν τις δράσεις που θα αφιερώσουν στον Γιάννη Σκαρίμπα, καθώς και σε συνεργασία με το ΑΠΘ θα αναδείξουμε τη συμβολή του Σκαρίμπα στα γράμματα και στις τέχνες.
Στόχος: Η συγκρότηση και πιλοτική εφαρμογή σχεδίου σύνθετης εκπαιδευτικής προσέγγισης του Γιάννη Σκαρίμπα, (ως διηγηματογράφου-μυθιστοριογράφου, ως ποιητή, ως θεατρικού συγγραφέα, ως καλλιτέχνη του θεάτρου Σκιών κ.α.), μέσα από ανάλογες δραστηριότητες στην αίθουσα και εκτός. Τέτοιες μπορεί να είναι : – λογοτεχνικές- εικαστικές- θεατρικές-θεάτρου Σκιών δημιουργία σκαριμπικών καραγκιοζοφιγούρων και σεναρίων Καραγκιοζοπαραστάσεων και εκτέλεσή τους- μουσικές – επισκέψεις στο Μουσείο Σκαρίμπα και στους λοιπούς «Δρόμους του Σκαρίμπα» (στον τάφο, στα σπίτια διαμονής και στην οδό με τ’ όνομά του, στην προτομή του κ.α.).

Τα σχολεία που θα πάρουν μέρος με δράσεις αφιερωμένες στο Γιάννη Σκαρίμπα να
ενημερώσουν το Δ.Σ. του Συλλόγου αποστέλλοντας τη συμμετοχή τους στο mail του
Συλλόγου για τον καλύτερο προγραμματισμό των παρουσιάσεων σε χώρο που θα
ανακοινωθεί σε επόμενη ενημέρωση.
Είναι αυτονόητο πως οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. της πόλης που ο Γιάννης Σκαρίμπας έζησε και δημιούργησε θα συμβάλουν στην προσπάθεια όλων των φορέων της, για να αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο το έργο του.

Περισσότερες πληροφορίες : Γιαννούχος Λάμπρος , τηλέφωνο : 6972725490
Βουγιούκα Εριφίλη , τηλέφωνο : 6944420563

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.