ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

 

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας οργανώνει στις 17,18 και 19 Νοεμβρίου  3ήμερη εκδρομή στα Καλάβρυτα.

Θα επισκεφτούμε  το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος καθώς και το χώρο θυσίας των κατοίκων της περιοχής , την  Ιερά Μονή του Μ. Σπηλαίου , το Σπήλαιο των Λιμνών , το γραφικό  Πλανητέρο , την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, την  Ζαχλωρού ένα ορεινό χωριό μισοκρυμμένο μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού.

Η διαμονή μας θα είναι στο ξενοδοχείο Αχίλλειο των Καλαβρύτων .

Το κόστος  (διαμονή στο ξενοδοχείο με πρωινό και η μετακίνησή μας )  είναι 120 ευρώ το άτομο. Η επιλογή του μονόκλινου είναι 50 ευρώ επιπλέον .

Η πληρωμή της συμμετοχής θα γίνεται στο τουριστικό γραφείο EVIORAMA -EVIA TOURS :

Λ. Χαϊνά (μετρητά και κάρτα )

Σας παραθέτουμε το πλήρες πρόγραμμα της εκδρομής .

Δηλώσεις συμμετοχής στον πρόεδρο του Συλλόγου Γιαννούχο Λάμπρο ,τηλέφωνο : 6972725490

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ  

 

1η ημέρα: Αναχώρηση 14:00μμ από Χαλκίδα  ξεκινάμε την εκδρομή μας ,με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό, με προορισμό τα ιστορικά Καλάβρυτα. Αφού φτάσουμε μεταφερόμαστε αμέσως στο ξενοδοχείο ώστε να τακτοποιηθούμε και να ξεκουραστούμε ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το βράδυ. Όσοι το επιθυμούν σας προτείνουμε να κάνετε μία βόλτα με τα πόδια στο κέντρο της πόλης και να επισκεφτείτε το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος . Θα ξεκινήσουμε μια όμορφη βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια της πόλης, στα οποία θα βρείτε πολλά μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα απ’ όπου μπορείτε να αγοράσετε διάφορα ενθύμια και δώρα και τέλος θα δειπνήσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα με ντόπιες συνταγές και καλό κρασί. Διανυκτέρευση .

 

2η ημέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε στις 9:00πμ. για το  Μέγα Σπήλαιο .  Το καταπληκτικότερο ιερό προσκύνημα της Ορθοδοξίας στην Πελοπόννησο, που  είναι η Ιερά Μονή του Μ. Σπηλαίου, η οποία προκαλεί δέος καθώς βρίσκεται στη σκιά απόκρημνου βράχου σε υψόμετρο 940 μ. Πήρε το όνομα της από το κάθετο βραχώδες συγκρότημα του Χελμού, επάνω στο οποίο είναι κτισμένη η Μονή. Σήμερα οκταόροφη, υψώνεται “κολλημένη” στο βράχο καθηλώνοντας και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον χώρο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, αποτίνοντας φόρο τιμής  στους εκτελεσθέντες κατοίκους της περιοχής .

Επόμενος προορισμός μας το   Σπήλαιο των Λιμνών με τις 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο! Το συνολικό μήκος του είναι 1.980 μ., εμείς όμως θα περπατήσουμε μόνο τα 500μ. καθώς αυτά έχουν μέχρι σήμερα αξιοποιηθεί, με υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες ώστε να είναι δυνατή η διάβαση πάνω από τις λίμνες του σπηλαίου.

 

Επόμενη στάση το γραφικό  Πλανητέρο, για μεσημεριανό. Στο Πλανητέρο υπάρχουν ταβέρνες που λειτουργούν γύρω από τις πηγές. Σε αυτές τις ταβέρνες θα φάτε κυρίως πέστροφα. Ψητή, τηγανιτή, ή σοταρισμένη με φρέσκο βούτυρο και αμύγδαλα (συγκλονιστική γεύση), δεν υπάρχει περίπτωση, να μην χαμογελάσετε από ευχαρίστηση. Με υψόμετρο 697 μέτρα και χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από το πανέμορφο πλατανόδασος των πηγών του Αροάνιου ποταμού, το Πλανητέρο είναι γνωστό για τους πολλούς νερόμυλους και τα ιχθυοτροφεία που διαθέτει. . Το απίστευτο δάσος με τα υπεραινώβια πλατάνια (σε κάποια παλιά η διάμετρος του κορμού φτάνει τα 4 μέτρα), οι νεροτριβές -η μια από τις οποίες ακόμα λειτουργεί -και οι πηγές του Αροάνιου ποταμού με τα νερά που αναβλύζουν μέσα από τα βράχια κάνουν το Πλανητέρο αγαπημένο προορισμό ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή. Η περιοχή του Πλανητέρου βρίσκεται εντός της περιοχής Natura 2000 «Όρος Χελμός και ύδατα Στυγός». Επιστροφή στα Καλάβρυτα, ελεύθερος χρόνος , διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, η οποία απέχει μόλις 5χλμ από την πόλη και ιδρύθηκε το 961 μ.Χ. από τον μοναχό Ευγένιο, συνασκητή του Αγίου Αθανασίου. Ο πολυτιμότερος θησαυρός που βρίσκεται στο μοναστήρι είναι το Λάβαρο της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών του 1821 καθώς και η κάρα του Αγίου Αλεξίου, πολιούχου της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων. Κατόπιν θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα στην  Ζαχλωρού . Πρόκειται για  ένα ορεινό χωριό μισοκρυμμένο μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, ανάμεσα σε πλατάνια και καρυδιές. Αυτό που την κάνει ιδιαίτερη και τελικά την επιλέγουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες για να μείνουν είναι ότι βρίσκεται στη μέση της σιδηροδρομικής διαδρομής του Οδοντωτού.Aαναχώρηση νωρίς το απόγευμα για την Χαλκίδα , με ενδιάμεση στάση στο Ξυλόκαστρο για καφέ.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.