Φταίει ο κακός μας ο καιρός ή ο κακός μας εαυτός ;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο το 2023 ,στην εποχή της αστραπιαίας ενημέρωσης και στην εποχή που τα μηνύματα του 112 από την Πολιτική Προστασία έρχονταν απανωτά από την προηγούμενη μέρα σε όλους μας , οι αρχές του τόπου μας να παίρνουν τις αποφάσεις τους για προσωρινή διακοπή λειτουργίας των σχολείων στις 8 ΚΑΙ , την ώρα δηλαδή που οι μαθητές βρίσκονται ήδη στις τάξεις τους .

Η αναστάτωση , η ταλαιπωρία , η έκθεση μαθητών – γονιών και εκπαιδευτικών σε τεράστιο κίνδυνο την ώρα της έντονης βροχόπτωσης, αφάνταστη. Αλήθεια, τα σχολεία δεν θεωρούνται από την Δημοτική Αρχή χώροι που παρέχουν ασφάλεια ;
Και σαν να μην έφτανε αυτό ,το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας , μέσω της Δ/νσης Π.Ε.Εύβοιας, ζητούσαν και στατιστικά στοιχεία για την Τηλεκπαίδευση ,να αποσταλούν από τα σχολείας μέχρι τις 12 το μεσημέρι!!!! Την ώρα δηλαδή που οι εκπαιδευτικοί προσπαθούσαν να επιστρέψουν τους μαθητές των σχολικών μονάδων τους με ασφάλεια στους γονείς τους !!!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί κάθε αρμόδια αρχή να αναλογίζεται τις συνέπειες που απορρέουν από κάθε της απόφαση .
Καλεί το Υπουργείο Παιδείας να μην επικεντρώνει την προσοχή του σε συλλογή
στατιστικών στοιχείων , αλλά στην πλήρη λειτουργία των σχολείων με όλους τους
εκπαιδευτικούς στη θέση τους και σε σχολεία που δεν πλημμυρίζουν με το παραμικρό .

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.