ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Οι εκπλήξεις συνεχίζονται στον χώρο των Συμβούλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται στον χώρο των Συμβούλων

 

Ποτέ κανείς δεν πλήττει στον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ούτε μπορεί να θεωρεί ότι τα έχει δει όλα, όσα χρόνια και αν εργάζεται, καθώς πάντα υπάρχει και κάποια ακόμα «καινοτομία»!

Με μεγάλη έκπληξη λάβαμε γνώση της πρώτης επικοινωνίας του συμβούλου εκπαίδευσης αγγλικής γλώσσας νομού Εύβοιας, μέσω υπηρεσιακού εγγράφου της Διεύθυνσης ΠΕ Ν. Εύβοιας (αρ. πρωτ. 5365/10-5-2023), η οποία ως προς το περιεχόμενό της ήταν εξαιρετική, αλλά ήταν γραμμένη όχι στην επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους, στη γλώσσα που υποχρεούνται να χρησιμοποιούν στη δημόσια διοίκηση οι λειτουργοί του, αλλά στην αγγλική γλώσσα!

Πριν από λίγες ημέρες, στην προκήρυξη Α.Σ.Ε.Π. (1ΓΕ/2023) για ένταξη στους πίνακες για μόνιμους διορισμούς/προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις της αλλοδαπής που απαιτούνται από την προκήρυξη πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένοι στην ελληνική γλώσσα». Ο σύμβουλος εκπαίδευσης, όμως, μάλλον αγνοεί βασικούς κανόνες λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης. Όλα τα δημόσια έγγραφα  συντάσσονται στη μοναδική επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους, η οποία είναι η ελληνική.

Ζητούμε το συγκεκριμένο  έγγραφο να ανακληθεί άμεσα και η επικοινωνία να γίνεται με τον μόνο νόμιμο τρόπο που προβλέπεται και συγκεκριμένα, στην επίσημη γλώσσα του κράτους που είναι εκείνη στην οποία συντάσσεται το Σύνταγμα μιας χώρας

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.