ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και οι αιρετοί Ν.Εύβοιας συναντήθηκαν  σήμερα  Τρίτη 2/5/2023  με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης του Νομού στους οποίους έθεσαν  τα παρακάτω θέματα :

 

 

  1. Σύσσωμος ο κλάδος δίνει τη μάχη εναντίον της αξιολόγησης, όπως αυτή περιγράφεται στον Ν. 4823/21, με τη τεράστια  συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Απεργία-Αποχή της ΔΟΕ.
  2. Κατήγγειλαν τις εκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ που επιδιώκουν να επαναφέρουν τον επιθεωρητισμό στην εκπαίδευση. Οι πολιτικές αυτές στοχεύουν στην αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και οδηγούν στη μετατροπή των «Συμβούλων» από θεσμό παιδαγωγικής και συμβουλευτικής στήριξης σχολείων και εκπαιδευτικών σε θεσμό ιεραρχικού και διοικητικού ελέγχου.
  3. Κάλεσαν τους Συμβούλους Εκπαίδευσης του Νομού να μην λειτουργήσουν ως αξιολογητές, αλλά να συνταχθούν στην προσπάθεια ακύρωσης της αξιολόγησης μαζί με τον υπόλοιπο κλάδο.
  4. Κάλεσαν τους Συμβούλους Εκπαίδευσης του Νομού να σεβαστούν και κυρίως να μην πιέζουν όσους/όσες έχουν δηλώσει Απεργία-Αποχή και συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας της ΔΟΕ.

 

 

Από το κλίμα που επικράτησε κατά τη συνάντηση και τις τοποθετήσεις των Συμβούλων Εκπαίδευσης, που έλαβαν τον λόγο, προκύπτει ότι έχουν αποφασίσει να λειτουργήσουν συλλογικά προτάσσοντας τον παιδαγωγικό και συμβουλευτικό τους ρόλο:

 

  • Θα σεβαστούν απόλυτα τη βούληση των εκπαιδευτικών  που έχουν δηλώσει Απεργία-Αποχή, δεν θα επιμείνουν και δεν θα πιέσουν κανέναν και καμιά μετά την πρώτη προσέγγιση που θα έχουν μαζί τους. Εφόσον έχει δηλωθεί η συμμετοχή στην απεργία αποχή δεν θα ορίσουν μονομερώς συνάντηση.
  • Παράλληλα διευκρινίστηκε και το αυτονόητο, ότι δηλαδή η συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή δε συνιστά και δε θα καταγράφεται ως «άρνηση αξιολόγησης».

 

 

 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί τα μέλη του σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6/5/2023 στα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε.  Ν. Εύβοιας και ώρα 13.30 αντιδρώντας για την μη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

 

Όλοι μαζί για το δημόσιο σχολείο ! Όλες οι γενιές των εκπαιδευτικών θα σταθούμε με αξιοπρέπεια και οδηγό τους συλλογικούς αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης !

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.