ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τις τελευταίες μέρες επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και  αγανάκτηση χιλιάδων νεοδιόριστων συναδέλφων οι οποίοι  λαμβάνουν ειδοποίηση  από τους επιμορφωτές του ΙΕΠ για την έναρξη  του Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ που διοργανώνει το ΙΕΠ στα πλαίσια προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Όλοι θα περίμεναν πως μια τέτοια διαδικασία θα είχε προγραμματιστεί τουλάχιστον με σοβαρό τρόπο σεβόμενη τις ανάγκες των εκπαιδευτικών , τα εργασιακά τους δικαιώματα αλλά και την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή .

Αντί αυτού προγραμματισμός προχειρότητας , χωρίς καμιά προετοιμασία , τροποποιήσεις «του ποδαριού» … απλά για να «ολοκληρωθεί» η επιμόρφωση στα χρονικά όρια του ΕΣΠΑ, μέχρι το τέλος του έτους και να θεωρηθεί ότι πραγματοποιήθηκε. Αναγκάζουν  τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς  να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως αυτή επιμόρφωση,96 ωρών , Σαββατοκύριακα, σε ημέρες αργίας, τη Μεγάλη Εβδομάδα!!!

Οι χιλιάδες νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, έχουν δώσει έναν τεράστιο αγώνα όλα τα προηγούμενα χρόνια για να δουλέψουν και να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο, με προσωπικό και οικονομικό κόστος, εξαιτίας των νόμων όλων των Κυβερνήσεων, δουλεύοντας σε κάθε γωνιά της χώρας. Τώρα υποχρεώνονται να γίνουν ξανά «μπαλάκι» στα χέρια του ΙΕΠ και του Υπουργείου. Να προσαρμόσουν τις ζωές και τις υποχρεώσεις τους μέσα στη μέση της χρονιάς. Και όλα αυτά για να παρακολουθήσουν, αν και εκπαιδευτικοί της τάξης και της καθημερινής προσπάθειας για χρόνια στα σχολεία,  εξ αποστάσεως ενημερώσεις και διαλέξεις πολλές από τις οποίες τις έχουν ξανακάνει σε άλλες φάσεις επιμόρφωσης και οι οποίες ουσιαστικά σε τίποτα δε βοηθούν στην καθημερινή μαθησιακή διαδικασία και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις τάξεις.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών ζητά :

  • Οι επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών , με βάση τις θέσεις του κλάδου ,να γίνονται περιοδικά, λαμβάνοντας υπόψη τα σύγχρονα προβλήματα και τις ανάγκες της εκπαιδευτικής πράξης, με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα.
  • Το πρόγραμμα της εισαγωγικής επιμόρφωσης να τροποποιηθεί και να πραγματοποιηθεί εργάσιμες ημέρες και ώρες . Διαφορετικά να πραγματοποιηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς ή στην αρχή της επόμενης.
  • Να απαλλαγούν από τη συγκεκριμένη επιμόρφωση όσοι έχουν πιστοποιημένα παρακολουθήσει παλαιότερα αντίστοιχη με την ίδια θεματική.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.