ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ,

Η εκπαίδευση βάλλεται από παντού σχεδόν και εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε αυτοί που κάθε φορά «πληρώνουμε το μάρμαρο» με χαμένες θέσεις εργασίας , με αδιοριστία, με χαμηλούς μισθούς ,με απόδοση ευθυνών που δεν μας ανήκουν . Πληρώνουμε την ανικανότητα της πολιτείας να δει μακροπρόθεσμα το πρόβλημα της παιδείας και πληρώνουμε το σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής των κυβερνήσεων της χώρας μας στο γόνατο, χωρίς προοπτική ,χωρίς μελέτη , χωρίς να ακούνε ούτε κατά  ελάχιστο τις απόψεις και τις θέσεις των εκπαιδευτικών . Το σχολείο της συμπερίληψης που ευαγγελίζονται τώρα τελευταία δεν μπορεί να είναι το υποχρηματοδοτούμενο  ,το συρρικνωμένο, το υποβαθμισμένο. Δεν μπορεί να μην αντιλαμβανόμαστε όλοι πως το κέντρο μιας πόλης δεν είναι πια χώρος  κύριας και μόνιμης κατοικίας, αλλά κυρίως εμπορικής και επαγγελματικής στέγης . Άρα τα σχολεία του κέντρου με αυτή τη λογική και με βάση τον ισχύοντα νόμο των εγγραφών στην Α΄ τάξη που μιλά για την κύρια κατοικία των γονιών χάνουν μαθητικό δυναμικό . Λύση δεν είναι η υποβάθμιση των σχολείων του κέντρου , πόσο μάλλον «κλείσιμο» κάποιων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας ζητά από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας να δει το ζήτημα  των σχολείων της πόλης της Χαλκίδας με σοβαρότητα και να κάνει όποιες αλλαγές κρίνονται απαραίτητες  στα όρια των σχολείων με σκοπό όλα τα σχολεία να λειτουργούν με βάση τις δυνατότητές τους χωρίς να δημιουργείται υπερσυγκέντρωση σε ορισμένα  ή από την άλλη αποδυνάμωση κάποιων άλλων . Επίσης ζητά από όλους να τηρούνται αυτά τα όρια χωρίς «έξωθεν» παρεμβάσεις .

Για τους μαθητές μας η παρεχόμενη εκπαίδευση πρέπει να έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά που να στηρίζονται στις καλύτερες συνθήκες εκπαιδευτικής διαδικασίας , αλλά και καθημερινότητας .

Αυτό που πρέπει να γίνει το κεντρικό σύνθημα των εκπαιδευτικών είναι ; «λιγότερα παιδιά στις τάξεις» με στόχο την καλύτερη και ποιοτικότερη εκπαίδευση των μαθητών για το σχολείο της διαφοροποιημένης διδασκαλίας ,της συμπερίληψης και της ενσυναίσθησης .

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.