ΚΤΗΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

 

Ένα από τα  βασικότερα και ουσιαστικότερα ζητήματα  σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα είναι οι κτηριακές υποδομές του. Είναι το κτηριακό περιβάλλον όπου γίνεται κάθε εκπαιδευτική διαδικασία  για αυτό  το σχολικό  κτήριο αυτό χρειάζεται να παρέχει κυρίως στους μαθητές ,τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό πρωτίστως ασφάλεια .

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας έχει επισημάνει σε όλες του τις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στο κτηριακό των σχολικών μονάδων (Υπουργείο, Δήμος, Περιφέρεια) την ανάγκη άμεσου ελέγχου στατικότητας των κτηρίων και κυρίως αυτών που έχουν κτιστεί  παλαιότερα. Είναι γεγονός πως η πρότασή μας αυτή πάντα αξιολογούνταν ως ιδιαίτερα σημαντική ,δυστυχώς όμως από κανένα φορέα δεν υιοθετήθηκε .

Τα γεγονότα με το ταβάνι του 1ου Δημοτικού Σχολείου  Νέας Αρτάκης και παλιότερα άλλων ήρθαν να καταδείξουν πως το ότι δεν έχουμε κάποιο ατύχημα  είναι μόνο από καθαρή τύχη. Όμως η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και όλων όσων εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία δεν πρέπει να αφήνονται στην τύχη.

Είναι καιρός όλοι μας να εντείνουμε τις προσπάθειές μας στο σοβαρό ζήτημα των σχολικών κτηρίων κυρίως στη στατικότητα και όχι τόσο στην εξωτερική τους εμφάνιση .Είναι καιρός να δημιουργηθεί μια επιστημονική επιτροπή από το Δήμο που θα ελέγξει όλα  τα σχολεία .Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας είναι έτοιμος να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια .

Προέχει όλων η ασφάλεια των μαθητών.

Μόνο έτσι μπορούμε  να μιλάμε για την εκπαίδευση του αύριο με  σχολικά κτήρια που θα παρέχουν τουλάχιστον ασφάλεια. Μόνο έτσι τα λόγια όλων όσων  εμπλεκόμαστε στην εκπαίδευση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν θα είναι κενά περιεχομένου . Μόνο έτσι θα μπορούμε να μιλήσουμε για το αύριο ,για το μέλλον των παιδιών και του λαού μας.  .

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.