ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ,

Για τους διορισμένους της  Ειδικής Αγωγής του 2020 η δοκιμαστική περίοδος έληξε στις 19/8/2022 και η Δ/νση Π.Ε.Ν. Εύβοιας, αλλά και όλες οι Δ/νσεις της χώρας, είναι υποχρεωμένη να εκδώσει διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης έως τις 19/10/2022, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, όπως έγινε και φέτος την άνοιξη με τη μονιμοποίηση των ΕΕΠ/ΕΒΠ, μιας και η δοκιμαστική περίοδος αυτών  είχε λήξει τον Μάρτιο του 2022.

Φημολογείται πως υπάρχει άτυπη «προφορική εντολή» από το Υπουργείο  στις Δ/νσεις για καθυστέρηση στο συγκεκριμένο θέμα με απώτερο σκοπό οι νεοδιόριστοι του 2020 να μονιμοποιηθούν με βάση τον Ν.4589/2019, καθώς και τον Ν.4823/2021, ο οποίοι προβλέπουν αξιολόγηση για τη μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών. Όμως καμιά κανονιστική εγκύκλιος, που είναι απαραίτητη για να αρχίσουν να εφαρμόζονται οι συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, δεν έχει εκδοθεί και δεν θα μπορούσε, άλλωστε, καθώς εκκρεμούν οι επιλογές των Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Καλούμε τη Διεύθυνση Π.Ε. Εύβοιας να πράξει τα δέοντα εκδίδοντας τη διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης των συναδέλφων μας.

Τέλος, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει να κρατά σε ομηρεία και ανασφάλεια τους 4.500 εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής του 2020.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.