ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ – “ΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ” ΤΟΥ ΙΨΕΝ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπ/γών Χαλκίδας θα παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση “ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ” του  Ίψεν στο Εθνικό Θέατρο στις    26-11-2022  ημέρα Σάββατο στη βραδινή παράσταση (ώρα 20.30) , άρα η αναχώρηση θα γίνει νωρίτερα από την πόλη μας. Θα ενημερωθείτε έγκαιρα για την ώρα αναχώρησης.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ:  6944420563 (ΕΡΙΦΙΛΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ)

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : 23 ευρώ ( με τη μεταφορά με πούλμαν)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ 

Σκηνοθεσία-απόδοση: Σταμάτης Φασουλής, Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Κοστούμια: Άγγελος Μέντης, Συνθέτης: Αγγελος Τριανταφύλλου, Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης, Βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης

Παίζουν: Κυρία Άλβινγκ: Νένα Μεντή, Όσβαλντ: Αργύρης Πανταζάρας, Πάστορας Μάντερς: Περικλής Μουστάκης, Έγκαστραντ: Γιώργος Ζιόβας, Ρεγκίνε: Κατερίνα Μαούτσου

ΤΟ ΕΡΓΟ

Η κυρία Άλβινγκ πρόκειται να εγκαινιάσει ένα έργο ζωής. Ένα Ίδρυμα για φτωχά και ορφανά παιδιά, στη μνήμη του σεβαστού στην τοπική κοινωνία λοχαγού συζύγου της.

Ο γιος της Όσβαλντ έχει επιστρέψει μετά από χρόνια στο πατρικό του, καταξιωμένος πια ζωγράφος. Για τα εγκαίνια έρχεται και ο πάστορας Μάντερς, φίλος της κ. Άλβινγκ και οικονομικός διαχειριστής του κληροδοτήματος. Όλα φαίνεται πως είναι καλά. Όμως μέσα σε αυτό το βροχερό τοπίο θα έρθει μια σειρά αποκαλύψεων.

Η κ. Άλβινγκ κάνοντας αυτό που θεωρούσε καθήκον της έζησε τη ζωή της υπομένοντας έναν σύζυγο που δεν αγάπησε και που έκανε μία άσωτη ζωή.

Ακόμη και η νεαρή ψυχοκόρη που έχουν στο σπίτι, η Ρεγγίνα, είναι καρπός της ένωσής του με την υπηρέτριά τους. Φρόντισε η ίδια να παντρέψει την υπηρέτρια με τον ξυλουργό Έγκσταρντ που έναντι αμοιβής αναγνώρισε το παιδί ως δικό του. Εκείνη το κράτησε μαζί τους χωρίς να πει σε κανέναν τίποτα. Κανείς δεν ξέρει την αλήθεια για το τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες. Έστειλε τον γιο της μακριά για να το προστατέψει από τη διαφθορά της πατρικής εστίας και η ίδια πήρε τα ηνία προστατεύοντας την υπόληψη τους. Όλες αυτές οι προσπάθειες όμως δεν θα αποτρέψουν την καταστροφή και δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τη μοίρα τους.

Ο Όσβαλντ και η Ρεγγίνα αναβιώνουν το ζευγάρι από το παρελθόν. Θα αναγκαστεί να τους αποκαλύψει την αλήθεια όπως και στον πάστορα Μάντερς. Το Ίδρυμα παίρνει φωτιά και καίγεται πριν ακόμη εγκαινιαστεί και ο Όσβαλντ έχει επιστρέψει με ένα μυστικό που τον βασανίζει θεωρώντας τον εαυτό του υπεύθυνο. Για τη θανατηφόρα όμως ασθένειά του είναι υπεύθυνη η ζωή του Λοχαγού πατέρα του και όχι η δική του.

Ένα κουβάρι από ψέματα και μυστικά, προδομένους έρωτες, συγκάλυψη και υποκρισία αρχίζει να ξετυλίγεται σταδιακά, την ώρα που οι μάσκες πέφτουν, ολόκληρο το οικοδόμημα της αγίας οικογένειας κλυδωνίζεται και τα φαντάσματα του παρελθόντος ξυπνούν, διψώντας για το αίμα των ζωντανών.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.