ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου  Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας συναντήθηκε  σήμερα Παρασκευή 16/9/2022, με τον Δ/ντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Εύβοιας, κ. Ζημιανίτη , στις 13:30 .

Από το Δ.Σ. τέθηκαν τα παρακάτω θέματα και ζητήθηκε η συμβολή της Δ/νσης στην επίλυσή τους.

  • Λειτουργία των σχολείων ,κενά σε εκπαιδευτικούς
  • Κτηριακά προβλήματα σχολικών μονάδων,μέτρα πρόληψης, καθαριότητα σχολικών μονάδων
  • Υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων ,μετακινήσεις εκπαιδευτικών
  • Διευρυμένο Ολοήμερο, πρωινή ζώνη
  • Γραφειοκρατικός φόρτος εργασίας σε εκπ/κούς ,διευθυντές/ντριες και προϊσταμένους /νες σχολικών μονάδων
  • Μετακινήσεις μαθητών
  • Βελτιώσεις θέσεων με βάση αντικειμενικά κριτήρια

Ο Δ/ντής  Εκπαίδευσης υποσχέθηκε πως θα μεταφέρει στο Υπουργείο και στους αρμόδιους φορείς τις θέσεις του Συλλόγου και θα συμβάλλει από την πλευρά του στο μέτρο των δυνατοτήτων του στην επίλυση των ζητημάτων που του τέθηκαν.

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων μας ανέφερε πως μέριμνά του ήταν το άνοιγμα  όλων  των  σχολείων  του νομού στα οποία ευελπιστεί πως το υπουργείο θα καλύψει στη Β΄ φάση προσλήψεων όλα τα κενά που προέκυψαν από νόμιμες άδειες και άλλες αιτίες και πως έχει ζητηθεί η πλήρης λειτουργία των σχολείων σε ΖΕΠ (161παιδιά προσφύγων σε 11 σχολεία),Τ.Ε. , Αγγλικών στα Νηπιαγωγεία καθώς και όλων των ειδικοτήτων .

Για το διευρυμένο ολοήμερο μας ενημέρωσε πως μόνο 2 Δημοτικά και 9 Νηπιαγωγεία σε όλο το Νομό θα λειτουργήσουν με αυτό το πρόγραμμα.

Ακόμη υποσχέθηκε πως θα μεταφέρει στη Δήμαρχο της Πόλης το κτηριακό πρόβλημα που αφορά κυρίως τα Νηπιαγωγεία ,καθώς και το σοβαρό ζήτημα της καθαριότητας και της θέρμανσης των σχολείων.

Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης επίσης ενημέρωσε το Δ.Σ. πως για τις υποβαθμίσεις των σχολείων με δικές του ενέργειες τα σχολεία αυτά οργανώθηκαν φέτος με βάση τη λειτουργικότητά τους και το ίδιο ευελπιστεί και για την επόμενη χρονιά αρκεί να μην αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα των σχολείων. Η θέση του Συλλόγου είναι η ανατροπή αυτής της απαράδεκτης απόφασης του Υπουργείου για τις υποβαθμίσεις των σχολείων της Εύβοιας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.