ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη των μελών του για τον απροσδόκητο χαμό του συναδέλφου Αντώνη Νικολακάκη.

Ο Αντώνης υπηρέτησε από θέση ευθύνης την εκπαίδευση , τον Σύλλογο ,τον αγώνα  για καλύτερη παιδεία. Ασυμβίβαστος , αγωνιστής, ακέραιος, με ιδέες , ήθος και οράματα ,σεβόμενος τους μαθητές του, τους συναδέλφους και τους φίλους του. Συνεπής σε όλα του αναγνωρίστηκε ως ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ , ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία! Εκπαιδευτικός της τάξης, της προσφοράς, της ανθρωπιάς ,της ευθύνης!

Εργάστηκε σε πολλά σχολεία της Χαλκίδας με τελευταία του θέση στο Βαθύ Αυλίδας όπου έδωσε και την ψυχή του ως διευθυντής του δημοτικού σχολείου . Με καινοτόμες ιδέες , βαθιά γνώση της παιδαγωγικής , με σοφία , με ενσυναίσθηση  και κυρίως με αγάπη για όλα τα παιδιά, ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα, δίδαξε την πίστη του στη δημοκρατία ,την ισονομία, την ισοπολιτεία . Κάθε μέρα ο Αντώνης την έκανε εφαλτήριο για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, προσφορά στον συνάνθρωπο , στους δοκιμαζόμενους λαούς.

Πάντα μπροστάρης στους αγώνες για καλύτερη παιδεία, καλύτερες συνθήκες εργασίας πάλευε με όραμα και δύναμη για όλα όσα πίστευε πως θα μπορούσε να κάνουν καλύτερη τη ζωή όλων μας , χωρίς διακρίσεις.

Έφυγε από κοντά μας εντελώς απροσδόκητα ! Τι μπορεί να πει κανείς για αυτή την απώλεια; Δεν υπάρχουν λόγια. Μόνο θλίψη και σιωπή.

Η οικογένειά του, η εκπαίδευση , οι φίλοι κι οι γνωστοί του , χάσαμε έναν ξεχωριστό και σπουδαίο άνθρωπο . Οι αγώνες κι οι αγωνίες του αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει… Καλό Παράδεισο , φίλε Αντώνη! Δε θα σε ξεχάσουμε. Η μορφή σου πάντα θα μας εμπνέει…

Σε ευχαριστούμε, φίλε!

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.