ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου  Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σήμερα 4/8/2022 συναντήθηκε με  την Δήμαρχο Χαλκιδέων  κ. Έλενα  Βάκα  και της έθεσε υπόψη της θέματα που απασχολούν την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων λίγο πριν την έναρξη  της σχολικής χρονιάς. Μερικά από αυτά είναι  :

  1. Κτηριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων
  2. Καθαρισμός σχολικών μονάδων
  3. Συντήρηση κλιματιστικών και συστημάτων θέρμανσης

Είναι απαράδεκτο να στεγάζονται μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων σε υπόγεια  πολυκατοικιών, σε χώρους που έχουν φτιαχτεί για άλλους σκοπούς ,σε ακατάλληλα κτήρια και σε προκάτ .Γνωρίζουμε όλοι πως το σχολικό περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την επίτευξη των στόχων και των σκοπών των αναλυτικών προγραμμάτων καθώς και με την ασφάλεια  μαθητών και εκπαιδευτικών  . Δεν μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για αναβάθμιση του  δημόσιου σχολείου με αυτές τις συνθήκες .

Η Δήμαρχος μας ενημέρωσε πως στις 11/8/2022 δημοπρατείται  το 26ο Δ.Σ. Χαλκίδας και πως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα δοθεί λύση στο οικόπεδο για την ανέγερση πολυδύναμου Νηπιαγωγείου στο 2ο Δροσιάς.

Επίσης στο θέμα των καθαριστριών μας διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει σχολείο χωρίς καθαρίστρια από την αρχή της χρονιάς και πως θα φροντίσει με κονδύλια του Δήμου να επεκτείνει κάποιες συμβάσεις προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό.

Υποσχέθηκε πως θα ενημερώσει τις υπηρεσίες του Δήμου για τη συντήρηση των κλιματιστικών και των συστημάτων θέρμανσης σε όλες τις σχολικές μονάδες στα πλαίσια της εξοικονόμησης ενέργειας .

Η Δήμαρχος ενημέρωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου για (3) τρία προγράμματα του Δήμου που θα υλοποιηθούν στους επόμενους μήνες :

  • α. ράμπες πρόσβασης στα σχολεία και wc για ΑΜΕΑ
  • β. γωνιές ανακύκλωσης κοντά σε σχολικές μονάδες
  • γ. ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων σχολείων για εξοικονόμηση ενέργειας

 

Ο Σύλλογος ενημερώνεται για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων .

Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν σε όλες τις κατευθύνσεις .

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.