ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ  ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

 

Τις τελευταίες μέρες το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας έχει γίνει δέκτης παραπόνων για την άνιση και μη ισότιμη αντιμετώπιση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που σκοπεύουν να κάνουν αίτηση απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ .

Όπως έχουμε διαπιστώσει και εμείς σε άλλα ΠΥΣΠΕ της χώρας ικανοποιούν τις αιτήσεις απόσπασης των νεοδιόριστων δεχόμενα την διατήρηση του δικαιώματος αίτησης μετάθεσης  . Στο δικό μας αυτή η δυνατότητα δεν δίνεται . Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε θα δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα άνισης μεταχείρισης των εκπαιδευτικών και αδικίες από περιοχή σε περιοχή.

Επειδή το θέμα αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα καλούμε τη ΔΟΕ να κάνει παρέμβαση στο Υπουργείο για να δοθεί η καλύτερη λύση για όλους .Εξάλλου σε διευκρινίσεις της η κ. Κ. Τσιαβίκου Προϊσταμένη του Υπουργείου καταγράφει πως «Στη συμπλήρωση του χρόνου θεμελίωσης δικαιώματος μετάθεσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών συμπεριλαμβάνεται και η απόσπαση από σχολείο σε σχολείο εντός  της περιοχής   διορισμού τους κατά το δεύτερο έτος υπηρεσίας. Ο χρόνος αυτός λαμβάνεται υπόψη τόσο για μετάθεση από περιοχή σε περιοχή   όσο και για βελτίωση.»

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας  να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα για την ενιαία  εφαρμογή  των κείμενων διατάξεων από τα κατά τόπους ΠΥΣΠΕ ,δίνοντας τέλος στις διαφορετικές ερμηνείες που σίγουρα φέρνουν άνιση μεταχείριση στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.