Προτάσεις για μέτρα προστασίας από την πανδημία στα σχολεία

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας εκφράζει για ακόμα μία φορά την ανησυχία και προβληματισμό των μελών του, αναφορικά με τα ελλιπέστατα μέτρα προστασίας έναντι της έξαρσης της πανδημίας του ιού covid 19 και των μεταλλάξεών του και τη λειτουργία των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων χωρίς ουσιαστικά μέτρα. Επισημαίνει επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό.

Η κατάσταση που εμφανίζεται τις τελευταίες μέρες με τις ουρές στο 4ο ΚΑΠΗ της Χαλκίδας προς αναμονή των ράπιντ τεστ είναι πρωτοφανής. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος είναι υποχρεωμένοι ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ οι συμμαθητές/τριες να πραγματοποιήσουν ράπιντ τεστ και τα παιδιά είναι υποχρεωμένα να συνωστίζονται εκεί για να κάνουν τεστ ή να επισκέπτονται ιδιωτικά κέντρα και οι γονείς να πληρώνουν από την τσέπη τους. Είναι επιβεβλημένη η ανάληψη πρωτοβουλίας από τις δημοτικές αρχές του Νομού σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ για σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με μαζικά επαναλαμβανόμενα και δωρεάν ράπιντ τεστ και σε δεύτερο τουλάχιστον σημείο της πόλης,αλλά και σε κέντρα των υπολοίπων Δήμων για μαθητές, εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους (σχ. καθαρίστριες, τροχονόμοι, κυλικεία) ώστε να πάψει η ταλαιπωρία και η οικονομική αφαίμαξη των συμπολιτών μας, οι οποίοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό όταν νοσούν ή έχουν την υπόνοια ότι θα νοσήσουν αφού ήρθαν σε επαφή με κρούσμα.

Απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς με τις ενέργειές τους να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία και τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια και υγιεινή για όλους μας.

Μέτρα τώρα για την προστασία και την υγεία μαθητών,εκπαιδευτικών και προσωπικού των σχολείων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.