Προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων

Χαλκίδα 20/9/21

Αρ. Πρωτ. 119

«Προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων»

Με την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς παρατηρείται σε αρκετά σχολεία το φαινόμενο οι Δ/ντες,Δ/ντριες αρκετών σχολικών μονάδων του Συλλόγου μας να γίνονται αποδέκτες αιτημάτων γονέων για την είσοδο των μαθητών στα σχολεία χωρίς να ακολουθούν τα προβλεπόμενα στις Υ.Α. και τα Πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, που εφαρμόζονται λόγω της πανδημίας. Τα φαινόμενα αυτά δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται εντελώς απροστάτευτοι σε μια δύσκολη περίοδο προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους και κινδυνεύουν με μηνύσεις, απειλές και προσαγωγές.

Ζητάμε από την Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν απόλυτα τους εκπαιδευτικούς για να αφεθούν ελεύθεροι να επιτελέσουν το έργο τους απρόσκοπτα. Να κάνει επιτέλους πράξη αυτά που υπόσχεται από κανάλι σε κανάλι.

Ζητάμε από τη ΔΟΕ να θέσει άμεσα το θέμα στην κ. Κεραμέως και να εξεταστεί το ζήτημα από τη νομική σύμβουλο της Ομοσπονδίας.

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι τα εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν σε όλο τον νομό.Αυτά τα κενά δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Η αναπλήρωση εκπαιδευτικών έπρεπε να είχε συμβεί χθες.

Ζητάμε από το Δ/ντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Εύβοιας και από την Περιφερειακή Δ/ντρια Στερεάς Ελλάδας να απαιτήσουν από το Υπουργείο την επίσπευση της Β΄ φάσης αναπληρωτών για την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολείων (αντικατάσταση αδειούχων, ολοήμερο, πρωινή ζώνη).

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.