Κοινή αγωνιστική δράση για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Χαλκίδα 13/9/21

Αρ. πρωτ. 116

«Κοινή αγωνιστική πορεία για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και ΕΛΜΕ Εύβοιας για την θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας»

Όλοι μαζί την Τετάρτη 15/9/2021 και ώρα 18:00στην παραλία της Χαλκίδας μπροστά στο Δημαρχείο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, μαθητές,

Ευχόμαστε σε όλους υγεία, δύναμη και αισιοδοξία!

Μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκινάει γεμάτη όνειρα, ελπίδες, παιδικά χαμόγελα, μέσα όμως σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, με χιλιάδες προβλήματα. Με εκατοντάδες κατοικίες, περιουσίες και στρέμματα παρθένου δάσους καμένα, αφημένα στο έλεος των πυρκαγιών και της κυβερνητικής αδιαφορίας. Ταυτόχρονα, η πανδημία καλπάζει, εξαιτίας της επιμονής της κυβέρνησης να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπισή της.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν κρύβονται!

Και φέτος, οι τάξεις θα παραμείνουν με 25 μαθητές. Και φέτος τα κενά θα είναι τεράστια με την έναρξη της χρονιάς. Και φέτος η καθαριότητα των σχολείων αφήνεται σε τρίωρες συμβάσεις.

Η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει το αίτημα για περιοδικούς δωρεάν ελέγχους του ΕΟΔΥ στα σχολεία, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα της διάδοσης του κορωνοϊού σε κάθε σχολείο και περιοχή.

Η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα για όλα τα παραπάνω, ψήφισε ένα ακόμα νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, μέσα στο κατακαλόκαιρο, που μετατρέπει τα σχολεία σε αυτόνομες μονάδες, με αποστολή να βρίσκουν έσοδα για τη λειτουργία τους, με τους γονείς να βάζουν και “με τη βούλα” το χέρι στην τσέπη! Ένα νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, ανάλογα με το εισόδημα των γονιών και την περιοχή που κατοικούν.

✔ Εδώ και τώρα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία!

✔ Όχι στον εκβιασμό και τη διαίρεση των εργαζομένων που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

✔ Ούτε μια διδακτική ώρα χαμένη! Σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που όξυνε η πανδημία και η τηλεκπαίδευση!

✔ Οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις και ο νόμος έκτρωμα για τα εργασιακά θα μείνουν στα χαρτιά!

Με ένα τρόπο απαντάμε όλοι μαζί, δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς και μαθητές: με αγώνα για το δικαίωμα όλων στη δουλειά, στη μόρφωση, στην υγεία.

Όλοι την Τετάρτη 15/9/2021 το απόγευμα στις 18:00 στην παραλία μπροστά στο Δημαρχείο.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.