Σχολικές επιτροπές

Χαλκίδα 24/1/2021

Αρ. Πρωτ. 47

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων το 2020 ήταν μια ευκαιρία για τις σχολικές επιτροπές των Δήμων για μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων. Οι σχολικές μονάδες δεν είχαν λειτουργικά έξοδα εκτός από τα πάγια. Με την επαναλειτουργία τους όμως οι ανάγκες αυτές των σχολείων είναι αυξημένες. Σε είδη καθαριότητας, απολύμανσης, θέρμανσης, μάσκες μιας χρήσης, γραφική ύλη, συχνή επικοινωνία με γονείς κυρίως μέσω τηλεφώνου και τόσα άλλα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου έγκαιρα έκανε παρεμβάσεις στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας και στις Σχολικές Επιτροπές Π.Ε. που μετέχει με μέλη του για τη σωστή και γρήγορη κατανομή των πιστώσεων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων, καθώς και για όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων. Επισημαίνουμε πως η επίλυση των προβλημάτων των σχολικών μονάδων είναι για το συμφέρον των παιδιών μας και της κοινωνίας γενικότερα.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς των Δήμων να ενισχύσουν τα σχολεία με τους απαραίτητους πόρους για τη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία τους. Την κατανομή των πιστώσεων στα σχολεία ισότιμα σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών, των αιθουσών, της παλαιότητας των κτηρίων των κοινόχρηστων χώρων. Την επίλυση των σοβαρών κτηριακών προβλημάτων αρκετών σχολείων και κυρίως των Νηπιαγωγείων.

Η πανδημία να γίνει αφορμή για όλους μας για βελτιώσεις στο χώρο της Παιδείας. Να κάνουμε τα σχολεία χώρους που οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να είναι ασφαλείς. Να έχουμε όλοι μας δικαίωμα στην ποιότητα της εκπαίδευσης .

 

 

Ο Πρόεδρος                                             Η Γραμματέας

Λάμπρος Γιαννούχος                               Έφη Βαρβάρου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.