Η δίκη της Χρυσής Αυγής – 7 Οκτωβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη 7/10/2020, η απόδοση της δικαιοσύνης αφορά τα θύματα του μίσους και της βίας, ασφαλώς, όμως αφορά και κάθε μέλος της κοινωνίας μας. Η κρίση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή έχει μια ιδιαίτερη σημασία και θα αφήσει το δικό της αποτύπωμα σε ολόκληρο τον νομικό κόσμο, αλλά και σε κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας θέλει να σταθεί σε ένα κορυφαίο «πρόσωπο» σε αυτή τη δίκη. Στη Μάγδα Φύσσα, τη μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου, που όλα αυτά τα χρόνια της δίκης ήταν κάθε μέρα εκεί παρακολουθώντας τα γεγονότα και τις καταθέσεις. Γεμάτη συναισθήματα, αλλά κυρίως γεμάτη καρτερία για όλη αυτή την οδυνηρή διαδρομή από το Νοσοκομείο που αντίκρισε νεκρό το γιο της μέχρι τη δικαστική αίθουσα, να προσπαθεί να κοιτάξει κατάματα τους κατηγορούμενους. Αυτή η μάνα ζητά δικαιοσύνη και μαζί όλη η κοινωνία. Το σύνθημα είναι ένα: «Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή».

Είναι χρέος του κόσμου της εκπαίδευσης προς το μέλλον, να παρέμβει μέσα κι έξω από την τάξη. Να υπερασπιστεί τη ζωή και τη δημοκρατία ενάντια στον φασισμό και τον σκοταδισμό, να απαιτήσει την τιμωρία των δολοφόνων.

 

Ο Πρόεδρος                                                         Η Γραμματέας

 

Λάμπρος Γιαννούχος                                         Έφη Βαρβάρου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.