Έναρξη σχολικής χρονιάς με προβλήματα

Εδώ και τώρα μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία. Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες επισημαίνει για μια ακόμη φορά την απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Παιδείας αλλά και των υπόλοιπων συναρμόδιων Υπουργείων σχετικά με τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία.

Είναι αναγκαίοτα σχολεία να ανοίξουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Να προστατευτεί το αγαθό της υγείας για όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαίδευση, αλλά και για όλη την κοινωνία.

Είναι χρέος όλων μας να προασπίσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα της μόρφωσης για όλα τα παιδιά που διαμένουν στον ελληνικό χώρο.

Απαιτούνταισοβαρά μέτρα πρόληψης και προστασίας μαθητών,εκπαιδευτικών και προσωπικού των σχολείων σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών και φυσικά δεν αναφερόμαστε στα περίφημα παγούρια που τόσο πολυδιαφημίστηκαν από την Υπουργό Παιδείας.

Ζητάμε ξεκάθαρες και ενιαίες οδηγίες προς όλες τις σχολικές μονάδες για τον τρόπο λειτουργίας τους (διαλείμματα, ολοήμερο).

Διεκδικούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί :

v  Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές. Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.

v  Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών. Άμεση πραγματοποίηση της δεύτερης φάσης προσλήψεων αναπληρωτών, για την  κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις ειδικότητες και σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.

v  Ορισμός υπεύθυνου Ολοήμερου .

v  Αναδιάταξη και αναπροσαρμογή της ύλης .

v  Ίσα δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές. Άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου που επιχειρεί να πλήξει το δικαίωμα αυτό.

v  Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος καθώς και αγορά ικανού αθλητικού υλικού που θα χρειαστεί για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, όπως επίσης και τρόπους απολύμανσης των ηλεκτρονικών υπολογιστώνκαι των υλικών και των παιχνιδιών των νηπιαγωγείων .

v  Διενέργεια μαζικών τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

v  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε όλες τις σχολικές μονάδες για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19 και όχι τρίωρες συμβάσεις όπως έγινε τώρα .

v  Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, Π.Ν.Π., κλπ) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on-lineμετάδοση των μαθημάτων.

v  Άμεση νομοθετική ρύθμιση για την προστασία των εκπαιδευτικών από δικαστικές προσφυγές ή άλλες παρόμοιες ενέργειες γονέων, οι οποίοι αρνούνται να πειθαρχήσουν στην υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές, στα σχολεία!

 

Ο Πρόεδρος                                               Η Γραμματέας

Λάμπρος Γιαννούχος                               Έφη Βαρβάρου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.