Ανακοίνωση για την εξ’ αποστάσεως

Οι εκπ/κοί τις τελευταίες ημέρες υπερβάλουν εαυτούς και ξεπερνούν ακόμη και τα εμπόδια του συστήματος και της τεχνολογίας . Έχουν δημιουργήσει σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς καμιά ουσιαστική βοήθεια από κανέναν, στηριζόμενοι στο φιλότιμο και την αλληλεγγύη που τους διακρίνει, χιλιάδες εικονικές τάξεις στις οποίες οι μαθητές τους από το σπίτι μπορούν να εργαστούν, να εκπαιδευτούν και να ανατροφοδοτηθούν .

Κάθε σχολείο και κάθε εκπαιδευτικός, στα πλαίσια που ορίζουν και οι έκτακτες καταστάσεις που ζούμε όλοι μας, λειτούργησε με τον καλύτερο τρόπο με βάση επίσης τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε σχολικής μονάδας. Έχουν χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο που τους ήταν εφικτός για να έχουν καθημερινή επαφή και επικοινωνία με τους μαθητές τους (mail, viber, ιστολόγια σχολείων ακόμη και τηλεφωνική κλήση) Συναδέλφισσες και συνάδελφοι αισθανόμαστε υπερήφανοι για την τεράστια προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές, τους γονείς, την Εκπαίδευση, της οποίας ο ρόλος σε αυτή την κρίσιμη εποχή είναι καθοριστικός.

Με υπευθυνότητα και ΄χωρίς ωράριο ανακαλύπτουμε νέους τρόπους επικοινωνίας με τα παιδιά και νέα διδακτικά εργαλεία, για τα οποία δεν είχαμε σοβαρά επιμορφωθεί. Σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία απαιτείται ψυχραιμία και δουλειά. Υπερβολική πίεση από κάποιους διευθυντές σχολείων, σε εκπαιδευτικούς που καλούνται μέσα σε λίγες μέρες μετά την ασύγχρονη να ασχοληθούν με την σύγχρονη εκπαίδευση είναι αναποτελεσματική και κατακριτέα. Είναι υπερβάλλον ζήλος του Υπουργείου να προτρέχει, απαιτώντας να στηθεί και η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση άμεσα τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει ολοκληρωθεί η ασύγχρονη, τη στιγμή που οι μαθητές δεν έχουν ενταχθεί ακόμη όλοι σε κάποια πλατφόρμα της ΕΞΑ.

Καλούμε όλους να είναι σε εγρήγορση και κάθε φαινόμενο αυταρχισμού να καταγγέλλεται άμεσα στο σωματείο μας. Συναισθανόμενοι τη βαρύτητα των στιγμών και την ανάγκη στήριξης του δημόσιου σχολείου δηλώνουμε ότι θα σταθούμε πιστοί στο ρόλο μας και στην ευθύνη που έχουμε ως εκπαιδευτικοί απέναντι στους εαυτούς μας, την κοινωνία και τη χώρα μας..

Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας
Λάμπρος Γιαννούχος               Έφη Βαρβάρου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.