Έκτακτη Γενική Συνέλευση – Απεργιακή Κινητοποίηση

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα, στις, περιορισμένες, συναντήσεις του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έθεσε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση:

  • εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης
  • αλλαγή του νόμου 4589/2019 για τους διορισμούς και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τη θέση του κλάδου για το βασικό πτυχίο και τον κυρίαρχο ρόλο της προϋπηρεσίας καθώς και τις θέσεις για τη δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • ανάγκη της πραγματοποίησης άμεσα όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση με ταυτόχρονη δημιουργία όλων των οργανικών θέσεων που επιβάλλεται  για όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών
  • εγγραφή στον προϋπολογισμό του κονδυλίου για τον διορισμό των 5.250 εκπαιδευτικών, που τώρα απουσιάζει
  • εξίσωση δικαιωμάτων μεταξύ αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών
  • ουσιαστική ενίσχυση της χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων
  • μέριμνα για την κτηριακή υποδομή των σχολείων που έχει εγκαταλειφθεί από την πολιτεία εδώ και μια 10ετία
  • καθήλωση των μισθών και των συντάξεων που επιβάλλεται να ανατραπεί
  • ανάγκη ανατροπής των αρνητικών, για τη δημόσια εκπαίδευση, ρυθμίσεων που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή, με στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού, που οδήγησε στη δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων σε εκπαιδευτικούς, επιβάρυνση και ελαστικοποίηση ωραρίου και εργασιακών σχέσεων (π.χ. Μαζικές συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, κατάργηση του σταθερού δασκάλου-υπεύθυνου του ολοήμερου προγράμματος στα δημοτικά, μείωση ωρών σε διδακτικά αντικείμενα χωρίς συνολική αναδιάρθρωση αναλυτικών προγραμμάτων κ.α.).

Όλα τα παραπάνω κάνουν αναγκαίο τον σχεδιασμό αγώνων που θα έχουν μαζικότητα, θα εκφράζουν όλους τους συναδέλφους, θα απηχούν στην κοινωνία θα οδηγήσουν σε λύσεις, θα περιφρουρήσουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Είναι, επίσης, σαφές ότι έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία η οργανωμένη στάση όλου του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος απέναντι στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, σε συνέχεια των μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010 – 2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%.

Καλούμε όλους τους εκπ/κούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν δυναμικά στη 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ στις 18 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας θα πραγματοποιήσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19.00 στο 7o Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας , με όλα τα παραπάνω θέματα και όποια άλλα τεθούν από τους συναδέλφους.

 

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας

Λάμπρος Γιαννούχος                                              Έφη Βαρβάρου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.