Διήμερη εξόρμηση στην ορεινή Αρκαδία

ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ – ΛΙΠΟΒΙΣΙ – ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ – ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΒΥΤΙΝΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 22/02/2020

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ: 23/02/2020

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1Η ΗΜΕΡΑ 22/02/2020

Συγκέντρωση στον τόπο αναχώρησης, τακτοποίηση των αποσκευών μας στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για την εκδρομή μας. Η πρώτη μας στάση στον Ισθμό της Κορίνθου για τον πρωινό μας καφέ και ξεκούραση. Αναχωρούμε με προορισμό το χωριό Βάστα όπου θα επισκεφθούμε την Αγία Θεοδώρα Βάστα. Δεκαεφτά μεγάλα δέντρα ξεπηδούν από την στέγη ενός μικρού ναού, ενώ από τα θεμέλια του ναού αναβλύζουν νερά, ένα ανεξήγητο θαύμα της φύσης που κάθε επισκέπτη αφήνει άφωνο. Μικρό χρόνο παραμονής μας για το ιερό προσκύνημα μας, αποθανατίστε αυτήν την υπέροχη φύση στις φωτογραφικές σας μηχανές. Η εκδρομή μας συνεχίζεται με την επίσκεψη μας στο σπίτι των Κολοκοτρωναίωνστο χωριό Λιποβίσι. Εδώ θα επισκεφθούμε το σπίτιτου Κολοκοτρώνη που σήμερα λειτουργεί ως ένα μικρό μουσείο. Η επόμενη επίσκεψη μας για σήμερα η γραφική και επιβλητική Στεμνίτσα ένα ορεινό χωριό της Γορτυνίας που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1100 m. Το χωριό της Στεμνίτσας, αποτελεί πρότυπο παραδοσιακής Αρκαδικής αρχιτεκτονικής και θα σας εντυπωσιάσει με τα γραφικά καλντερίμια, την γεμάτη ζωή πλατεία του, τις πανέμορφες βυζαντινές εκκλησίες και τα πετρόχτιστα αρχοντικά του. Επισκεφτείτε την σχολή αργυροχρυσοχοΐας και το λαογραφικό μουσείο. Χρόνος παραμονής μας να απολαύσουμε το τσιπουράκι μας και τα τοπικά εδέσματα σε μία από τις γραφικές ταβέρνες του χωριού. Αναχωρούμε για τον τελικό μας προορισμό για σήμερα την μοναδική, την ιστορική και πανέμορφη Δημητσάνα. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε και να ανακαλύψετε το υπέροχο αυτό χωριό. Διανυκτέρευση.

 

2Η ΗΜΕΡΑ 23/02/2020

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση των αποσκευών μας στο πούλμαν, θα έχουμε χρόνο στην Δημητσάνα να επισκεφθούμε και να γνωρίσουμε τα αξιοθέατα της. Θα ξεκινήσουμε από το μουσείο υδροκίνησης όπου θα δούμε πόση μεγάλη δύναμη είχε το νερό στην προβιομηχανική περίοδο και πως διευκολύνονταν τότε οι άνθρωποι με την βοήθειά του. Περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια και ταξιδέψτε στην ιστορία της θαυμάζοντας το πατρικό σπίτι του Παλαιών Πατρών Γερμανού, το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄,το οποίο είναι διατηρητέο και λειτουργεί ως εκκλησιαστικό μουσείο. Αφού γνωρίσαμε όλα αυτά στην ιστορική Δημητσάνα αναχωρούμε για το πιο ζωντανό και τουριστικά ανεπτυγμένο κεφαλοχώρι του Μαίναλου την πανέμορφη Βυτίνα που δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως το <<στολίδι του Μαινάλου>>. Επισκεφτείτε στην κεντρική πλατεία την πετρόκτιστη εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, που είναι φτιαγμένη από εντυπωσιακό μαύρο μάρμαρο. Χρόνος παραμονής μας για το μεσημεριανό γεύμα (ατομικά έξοδα) σε μία από τις ταβέρνες του χωριού. Μετά το γεύμα μας και αφού απολαύσαμε τον υπέροχο αυτόν τόπο ξεκινούμε για τον δρόμο της επιστροφή μας. Ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν, άφιξη το βράδυ στην Χαλκίδα.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ : 73 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 30 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

ü  Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

ü  Διαμονή (1 νύχτα) σε ξενοδοχείο 3* στην Δημητσάνα (KoustenisVillageHotel)

ü  Πρωινό στο ξενοδοχείο σε ανοιχτό μπουφέ.

ü  Εκδρομές – περιηγήσεις βάσει του προγράμματος.

ü  Διόδια αυτοκινητοδρόμων

ü  Αρχηγός – συνοδός του γραφείου.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Τα γεύματα και τα δείπνα.

Ατομικά έξοδα (ποτά, αναψυκτικά, τηλ. κλπ)

Ότι ρητά αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Αναχώρηση 06.00 από Νεάπολη, 06.15 από Βούρκο.

Κρατήσεις Έφη Βαρβάρου 6981005877.

Προκαταβολή 20€, ως τις 10/2/2020.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.