Στο ίδιο έργο θεατές; Ως πότε;

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες μια κακώς σκηνοθετημένη παράσταση από το Υπουργείο και μια προσπάθεια των φορέων να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εκπαιδευτικών.

Καταγγέλλουμε την στάση του Υπουργείου που κρατάει σε ομηρεία τους εκπαιδευτικούς αναπληρωτές και την αναλγησία των δομών να δώσουν λύσεις σε σοβαρότατα προβλήματα, λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Συγκεκριμένα:

  • Διορισμός 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή. Μια εξαγγελία της προηγούμενης αλλά και τωρινής κυβέρνησης που δεν έχει καν δρομολογηθεί. Ως πότε;
  • Διορισμός αναπληρωτών. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς μόνιμους. Ως πότε θα αναπληρώνουν τις δικές τους θέσεις; Καταγγέλλουμε ξεκάθαρα την απόφαση του Υπουργείου να προβεί σε προσλήψεις αναπληρωτών με τους περσινούς πίνακες καθώς με αυτόν τον τρόπο αποκλείονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί χάνουν την προϋπηρεσία και οδηγούνται στην ανεργία.
  • Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στα σχολεία. Μια δομή που δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τις ανάγκες της εκπαίδευσης, ξέπεσε να υπάρχει απλά για να καλυφθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ όπως όπως. «Πέρσι διορίστηκαν περισσότεροι γιατί διορίστηκαν στην μέση της χρονιάς και φέτος είναι λιγότεροι γιατί υπηρετούν όλη την χρονιά», αναφέρει ως αιτιολογία το Υπουργείο. Δεν ακούσαμε ή δεν είδαμε να γραφτεί πουθενά ότι οι διορισμοί εξυπηρετούν τις ανάγκες τις εκπαίδευσης. Σαφώς και δεν θα μπορούσαν να ισχυριστούν κάτι τέτοιο εφόσον οι προσλήψεις είναι ελάχιστες χωρίς συγκεκριμένο πλάνο μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και απόδοσης έργου, επειδή οι τοποθετήσεις και η επιλογή των σχολείων γίνεται κατά τυχαίο τρόπο κατά δική τους ομολογία. Η δομή των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών είναι μια πρωτοποριακή κίνηση που έχασε τον δρόμο και τον σκοπό της από την εξέλιξη και την ερμηνεία που της έδωσαν όσοι εκτός εκπαίδευσης αποφασίζουν για την εκπαίδευση. Ως πότε;
  • Θέσεις ειδικοτήτων. Με ποιο δικαίωμα και με ποια λογική οι Περιφερειακοί Διευθυντές κόβουν αναγκαίες θέσεις ειδικοτήτων; Ως πότε θα εθελοτυφλούν μπροστά στα σοβαρά προβλήματα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης;

Η εκπαίδευση χρειάζεται μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και στρατηγική και όχι σπασμωδικές κινήσεις. Με αυτόν τον τρόπο μοιραία οδηγούμαστε σε Ρουα Ματ!

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας θα είναι πάντα δίπλα στους εκπαιδευτικούς και στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για μια ποιοτική εκπαίδευση!

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λάμπρος Γιαννούχος                                                      Έφη Βαρβάρου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.