Συνενώνουν το Παιδαγωγικό Τμήμα της Πάτρας με το ΤΕΙ Κοινωνικής εργασίας Δυτ. Ελλάδας!! Παιχνίδια εις βάρος του Δημόσιου σχολείου από ένα χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα!

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάτρας συγχωνεύεται με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας (άρθρα 36 και 47) και μετονομάζεται σε Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας!

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί απόλυτη υποβάθμιση της παιδαγωγικής επιστήμης και του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού. Τι σχέση μπορούν να έχουν δύο διαφορετικά επιστημονικά αντικείμενα αυτό του εκπαιδευτικού, με αυτό του κοινωνικού λειτουργού. Σε ποιο πρόγραμμα σπουδών βασίζεται μια τέτοια συγχώνευση, σε ποια επιστημονικά δεδομένα, στο πλαίσιο ποιας εισήγησης και μελέτης;

Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για άλλη μια ενέργεια που υποβαθμίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα του εκπαιδευτικού, δημιουργώντας ένα επικίνδυνο δεδομένο , που ανοίγει πόρτα διεκδίκησης επαγγελματικών δικαιωμάτων σε άλλους κλάδους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αλλοιώνοντας την ποιότητα του Δημόσιου σχολείου.

Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταγγέλλει την πολιτική που έχει φέρει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σε κατάσταση υπολειτουργίας, που υποβαθμίζει την ποιότητα του δημόσιου σχολείου και τα επαγγελματικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Δεν τρέφουμε την παραμικρή αυταπάτη για τον ρόλο της λεγόμενης «αριστερής κυβέρνησης». Είναι ανιστόρητη η διάλυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας, η απαξίωση της επιστημονικότητας του κλάδου, η ακύρωση των προγραμμάτων σπουδών και η διάλυση της συνοχής και λειτουργίας του Δημόσιου σχολείου.

Η αντιεκπαιδευτική και κοινωνικά ισοπεδωτική πολιτική του Υπουργείου, φέρνει τις βασικές διεκδικήσεις του κλάδου στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Τα κεκτημένα έγιναν ζητούμενα!

Απαιτούμε την απόσυρση της συγχώνευσης του ΠΤΔΕ Πάτρας με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας.

Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να πάρει έγκαιρα τις ανάλογες αποφάσεις για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

ΟΧΙ άλλη υποβάθμιση του Δημόσιου σχολείου και του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ- ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γραμματέας

Γιαννούχος Λάμπρος                                                   Βαρβάρου Έφη                

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.